Pinaatti-haukiterriiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pinaatti-haukiterriini

Haukiterriini on kalapöydän kruunamaton kuningatar ja katseenvangitsija, joka saa kauniin värinsä pinaatista. Koristele kalaterriini avokado-rapusalaatilla.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 500gnahatonta haukifileetä
    • 5liivatelehteä
    • 2dlalkoholitonta chardonnay valkoviiniä (esim. Rawson´s Retreat)
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlvalkopippuria
    • ripausmuskottipähkinää

Pinaattikerros

    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 250gpinaattia
    • 3rklsitruunanmehua
    • 3liivatelehteä
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

Avokado-rapusalaatti

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa hauki paloiksi. Pane haukikerrokseen 
tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Kiehauta valkoviini paistinpannulla. Nosta haukipalat hiljalleen kiehuvaan valkoviiniin ja keitä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Nosta palat reikäkauhalla sivuun ja anna jäähtyä. Nypi ruodot pois kypsistä kalapaloista. Ota kulhoon 3 rkl pannulla olevaa kiehuvaa viiniä ja liota siihen kuivaksi puristellut liivatteet.
  3. Pane ruodottomat haukipalat monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan 3 dl kermaa. Anna seoksen käydä kunnolla tasaiseksi. Lisää liivate-viiniseos haukimassan sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
  4. Vuoraa 1,8 l vetoisen leipävuoan pohja ja sisäreunat kelmulla. Kaada puolet haukimassasta vuokaan ja nosta vuoka kelmulla peitettynä pakastimeen 15 minuutiksi.
  5. Valmista pinaattikerros. Pane pinaattikerroksen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista murskaa pannulla öljyssä minuutin ajan. Lisää sekaan pinaatinlehdet. Kuumenna, kunnes pinaatti on painunut kasaan. Kumoa pinaattiseos monitoimikoneen kulhoon yhdessä mascarponen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja liota siihen kuivaksi puristellut liivatteet. Lisää liivate-sitruunanmehuseos pinaattimassan sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
  8. Kaada pinaattikerros hyytyneen haukikerroksen päälle. Nosta vuoka peitettynä pakastimeen 15 minuutiksi ja lisää sitten varovasti pinaattikerroksen päälle loput haukimassasta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  9. Valmista päälle tuleva rapusalaatti juuri ennen tarjoilua. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra avokadonliha ulos kuorista. Kuutioi avokadonliha ja pane kuutiot kulhoon. Lisää sekaan limenmehu ja oliiviöljy.
  10. Valuta ravunpyrstöt. Halkaise tomaatit. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki aineet avokadojen sekaan ja kääntele seos tasaiseksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  11. Kumoa terriini tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Nostele avokado-rapusalaattia terriinin päälle koristeeksi ja tarjoa loppu salaatti terriinin kanssa tarjoiluastiasta.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Haukifile Suomi
    18,90/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • DR.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    1,95/kpl114,71/kg
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    5,25/kpl7,00/l
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Valio vispikerma 1l UHT laktoositon
    7,59/kpl
  • Valio vispikerma 2dl UHT laktoositon
    2,09/kpl10,45/l
  • Pirkka valkopippuri jauhettu 20g
    0,79/kpl39,50/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    1,25/kpl40,32/kg
  • Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    2,09/kpl55,00/kg
  • Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mauste
    1,29/kpl56,09/kg
  • Urtekram jauhettu muskottipähkinä25g luomu
    4,65/kpl186,00/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä val...
    6,19/kpl12,38/l
  • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
    6,49/kpl12,98/l
  • Borges Oliiviöljy 2L
    19,95/kpl9,98/l
  • Piltti lehtipinaatti 80g Suomi 1lk
    3,59/kpl44,88/kg
  • Pinaatti 70g IT/ES/SE 1 lk
    1,69/kpl24,14/kg
  • Pinaatti 250g IT/ES/SE
    2,99/kpl11,96/kg
  • Sitruuna kg
    0,47/kpl2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    0,58/kpl3,49/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    2,19/kpl8,76/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    4,39/kpl17,56/kg
  • Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
    0,95/kpl38,00/kg
  • Meira Mustapippuri 32g jauhettu tlk
    1,99/kpl62,19/kg
  • Sallinen Mustapippuri jauhettu 440g
    9,95/kpl22,61/kg
  • Pirkka syöntikypsä avokado 1lk
    8,49/kg
  • Avokado 800g PE/RSA/KE 1lk
    4,49/kpl5,61/kg
  • Lime
    0,21/kpl2,79/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,69/kpl11,38/l
  • Pirkka ravunpyrstöjä liemessä 330g/170g
    6,79/kpl39,94/kg
  • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk
    1,69/kpl6,76/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen miniluumutomaatti 230g 1lk
    5,19/kpl22,57/kg
  • Miniluumutomaattirasia 250g Suomi 1lk
    2,99/kpl11,96/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • stiina13.12.2018

    Hei! Millä valkoviinin voisi korvata? Haluaisin tehdä tätä Kuusamon ihanista puhtaista kaloista.

  • K-Kuluttajapalvelu13.12.2018

    stiina, kuulostaa hyvältä! Valkoviini antaa ruokaan kaivattua hapokkuutta. Sen korvaajaksi voit halutessasi koittaa esimerkiksi vähäsuolaista, lievästi sitruunanmehulla maustettua kalalientä.