Pinaatti-haukiterriiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pinaatti-haukiterriini

Haukiterriini on kalapöydän kruunamaton kuningatar ja katseenvangitsija, joka saa kauniin värinsä pinaatista. Koristele kalaterriini avokado-rapusalaatilla.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 500gnahatonta haukifileetä
    • 5liivatelehteä
    • 2dlalkoholitonta chardonnay valkoviiniä (esim. Rawson´s Retreat)
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlvalkopippuria
    • ripaus muskottipähkinää

Pinaattikerros

    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 250gpinaattia
    • 3rklsitruunanmehua
    • 3liivatelehteä
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

Avokado-rapusalaatti

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa hauki paloiksi. Pane haukikerrokseen 
tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Kiehauta valkoviini paistinpannulla. Nosta haukipalat hiljalleen kiehuvaan valkoviiniin ja keitä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Nosta palat reikäkauhalla sivuun ja anna jäähtyä. Nypi ruodot pois kypsistä kalapaloista. Ota kulhoon 3 rkl pannulla olevaa kiehuvaa viiniä ja liota siihen kuivaksi puristellut liivatteet.
  3. Pane ruodottomat haukipalat monitoimikoneen kulhoon ja lisää sekaan 3 dl kermaa. Anna seoksen käydä kunnolla tasaiseksi. Lisää liivate-viiniseos haukimassan sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
  4. Vuoraa 1,8 l vetoisen leipävuoan pohja ja sisäreunat kelmulla. Kaada puolet haukimassasta vuokaan ja nosta vuoka kelmulla peitettynä pakastimeen 15 minuutiksi.
  5. Valmista pinaattikerros. Pane pinaattikerroksen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  6. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista murskaa pannulla öljyssä minuutin ajan. Lisää sekaan pinaatinlehdet. Kuumenna, kunnes pinaatti on painunut kasaan. Kumoa pinaattiseos monitoimikoneen kulhoon yhdessä mascarponen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja liota siihen kuivaksi puristellut liivatteet. Lisää liivate-sitruunanmehuseos pinaattimassan sekaan ohuena nauhana koneen käydessä.
  8. Kaada pinaattikerros hyytyneen haukikerroksen päälle. Nosta vuoka peitettynä pakastimeen 15 minuutiksi ja lisää sitten varovasti pinaattikerroksen päälle loput haukimassasta. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  9. Valmista päälle tuleva rapusalaatti juuri ennen tarjoilua. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra avokadonliha ulos kuorista. Kuutioi avokadonliha ja pane kuutiot kulhoon. Lisää sekaan limenmehu ja oliiviöljy.
  10. Valuta ravunpyrstöt. Halkaise tomaatit. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki aineet avokadojen sekaan ja kääntele seos tasaiseksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  11. Kumoa terriini tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Nostele avokado-rapusalaattia terriinin päälle koristeeksi ja tarjoa loppu salaatti terriinin kanssa tarjoiluastiasta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille