Pistaasikuorrutetut ahvenet ja pestomuusi
Pistaasikuorrutetut ahvenet ja pestomuusi on sekoitus suomalaista perinneruokaa ja uutta twistiä. Koristele kalaruoka ruohosipulilla.
- 3-4 annosta
- 30 - 60 min
- 630 kcal / annos (350g)
Ainekset
3-4 annosta
- 1ps(300 g)Pirkka ahvenfileitä (pakaste)
- 1 1/2dl(n. 90 g)Pirkka paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
- 3/4dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
Pestomuusi
- n. 1kgPirkka perunoita (punainen pussi)
- n. 2dlmaitoa
- 30gPirkka voita
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- ruohosipulia
Valmistus
30 - 60 min- Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa fileistä ohut kiilamainen pala pois selkäruodon suuntaisesti, jotta saat fileet ruodottomiksi.
- Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne hyvin hienoksi. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita pistaasit, ruohosipuli, suola ja pippuri.
- Kääntele fileet pistaasiseoksessa juuri ennen paistamista molemmin puolin. Paista fileet pannulla voissa kauniin ruskeiksi, noin 1 minuutti/ puoli, fileen koosta riippuen.
- Keitä kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 20 minuuttia).
- Kuumenna maito. Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito, pesto ja voi. Tarkista suola ja koristele ruohosipulilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 630 kcal2 640 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja43 g
- Rasvaa40 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi