• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pistaasikuorrutetut ahvenet ja pestomuusi

Pistaasikuorrutetut ahvenet ja pestomuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 630 kcal / annos (350g)

Ainekset

3-4 annosta

Paistamiseen

    • Pirkka meijerivoita

Pestomuusi

    • n. 1kgPirkka perunoita (punainen pussi)
    • n. 2dlmaitoa
    • 30gPirkka meijerivoita
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

    • ruohosipulia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa fileistä ohut kiilamainen pala pois selkäruodon suuntaisesti, jotta saat fileet ruodottomiksi.
  2. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne hyvin hienoksi. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita pistaasit, ruohosipuli, suola ja pippuri.
  3. Kääntele fileet pistaasiseoksessa juuri ennen paistamista molemmin puolin. Paista fileet pannulla voissa kauniin ruskeiksi, noin 1 minuutti/ puoli, fileen koosta riippuen.
  4. Keitä kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (noin 20 minuuttia).
  5. Kuumenna maito. Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuuma maito, pesto ja voi. Tarkista suola ja koristele ruohosipulilla.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 630 kcal2 640 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja43 g
  • Rasvaa40 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2