• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pizzapatonki

Pizzapatonki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

Pohjataikina

    • 3dlmaitoa
    • 50ghiivaa
    • 4rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 2tlsokeria
    • n. 8dlvehnäjauhoja

Täyte

    • 100gsinihomejuustoa
    • 1tlk(185 g)herkkusieniä
    • 1tlk(227 g)ananasmurskaa
    • 1tlk(70 g)tomaattipyreetä
    • valkosipulia
    • pizzamaustetta
    • juustoraastetta

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää öljy, suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellinkokoiseksi levyksi. Kohota liinalla peitettynä täytteen valmistumisen ajan.
  2. Kuutioi kinkku pieniksi kuutioiksi, murenna sinihomejuusto. Valuta herkkusienet ja ananasmurska. Voitele pohja pyreellä siten, että ulkoreunoille jää muutaman sentin alue ilman täytettä. Halutessasi voit murskata pari valkosipulinkynttä pyreen päälle. Levitä kinkku, ananasmurska, herkkusienet ja sinihomejuusto pohjalle. Mausta pizzamausteella ja ripottele päälle juustoraaste.
  3. Kierrä patonki rullalle samoin kuin kääretorttu. Täytteetön alue reunoilla estää turhan valumisen. Älä pyöritä patongista liian tiivistä. Kohota patonki lämpimässä. Voitele kohonnut patonki kananmunalla ja koristele unikonsiemenillä.
  4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal797 kJ
  • Proteiinia7,34 g
  • Hiilihydraatteja24,9 g
  • Rasvaa6,89 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Harhaanjohdettu12.2.2016

    Kuva on harhaanjohtava: kuvan mukaan täyte tulisi pizzojen päälle mutta ohjeessa selvästi sanotaan että täyte kääritään patongin sisään.