Polentaranskalaiset
Polentaranskalaiset valmistetaan parmesaanilla ja yrteillä maustetusta polentasta, joka leikataan tikuiksi ja kypsennetään rapeiksi uunissa. N. 1,10€/annos*.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 7 1/2dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
- 3dl(n. 250 g)polentaa
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna tai
- tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2dl(n. 75 g)Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1rklvoita
Lisäksi
- 3rkloliiviöljyä
- suolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kattilaan vesi. Lisää liemikuutio. Kuori ja hienonna valkosipulit ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kiehuvan kuumaan liemeen polentasuurimot vähitellen. Jatka sekoittamista kunnes polenta kypsyy ja muuttuu paksuksi, noin 5 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä. Lisää yrtit, parmesaaniraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa laakea uunivuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele se oliiviöljyllä. Levitä polentapuuro vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Leikkaa jähmettyynyt polentalevy tikuiksi. Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle. Sivele oliiviöljyllä ja paista uunin yläosassa 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea. Vinkki! Voit myös halutessasi paistaa polentaranskalaiset pannulla reilussa öljyssä molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kommentoi
Mitä on polenta 😊? Mikä vegaanisista juustoista sopii korvaamaan parmesanin?
Päivän kokki, polenta on maissista karkeaksi jauhettu ryyni. Vegaanisissa juustoissa on makueroja, ja jokaisella lienee omat suosikkinsa. Vegaanista parmesaania muistuttavia tuotteitakin on olemassa.