PolentaranskalaisetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Polentaranskalaiset

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Polentaranskalaiset valmistetaan parmesaanilla ja yrteillä maustetusta polentasta, joka leikataan tikuiksi ja kypsennetään rapeiksi uunissa.

    Ainekset

    4 annosta
    7 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1
     
    tai
    3 dl (n. 250 g)
     
    tai
    1–2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
     
    tuoretta timjamia hienonnettuna
    tai
    tuoretta rosmariinia hienonnettuna
    tai
    2 dl (n. 75 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai

    Lisäksi

    3 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    995 kJ / 236 kcal
    Rasva
    11,5 g
    josta tyydyttynyttä
    4,2 g
    Hiilihydraatit
    27,1 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    5,8 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa kattilaan vesi. Lisää liemikuutio. Kuori ja hienonna valkosipulit ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kiehuvan kuumaan liemeen polentasuurimot vähitellen. Jatka sekoittamista kunnes polenta kypsyy ja muuttuu paksuksi, noin 5 minuuttia.

    Nosta kattila pois liedeltä. Lisää yrtit, parmesaaniraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa laakea uunivuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele se oliiviöljyllä. Levitä polentapuuro vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

    Leikkaa jähmettyynyt polentalevy tikuiksi. Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle. Sivele oliiviöljyllä ja paista uunin yläosassa 225 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea. Vinkki! Voit myös halutessasi paistaa polentaranskalaiset pannulla reilussa öljyssä molemmin puolin rapeiksi ja kullanruskeiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
      Hinta 1,89/kpl
      16,88/kg
    • Divella Polentajauho 500g
      Hinta 2,85/kpl
      5,70/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (24 arviota)

    • päivän kokki
      6 vuotta sitten
      Mitä on polenta 😊? Mikä vegaanisista juustoista sopii korvaamaan parmesanin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Päivän kokki, polenta on maissista karkeaksi jauhettu ryyni. Vegaanisissa juustoissa on makueroja, ja jokaisella lienee omat suosikkinsa. Vegaanista parmesaania muistuttavia tuotteitakin on olemassa.