• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PopcornkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Popcornkakku

Valuva tuorejuustotäytteinen kinuskikakku on trendiherkku, joka koristellaan rennosti popcorneilla, pretzels-suolarinkeleillä ja suolatikuilla.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Leivitys

    • margariinia tai voita
    • korppujauhoja

Kostutus

    • 1dlmaitoa
    • 1tlvaniljasokeria

Kinuskituorejuustotäyte

    • 2dlvispikermaa
    • 2prk(à 200 g)Valio Viola kinuskituorejuustoa
    • 3liivatelehteä
    • 1 1/2rklkiehuvaa vettä

Voikreemi

    • 200gvoita
    • 200g(n. 3 dl)tomusokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Kinuskikuorrutus

    • 2dlkuohukermaa
    • 1dlfariinisokeria
    • 1dltomusokeria
    • 1tlvoita

Koristeluun

    • n. 1/2lpopcorneja
    • kourallinenpretzels -suolarinkeleitä
    • 7-10Pirkka suolatikkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 16-18 cm:n irtopohjavuoka.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää erissä muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  3. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetken vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle tai sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pese irtopohjavuoka.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten maito ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  6. Vuoraa leivonnassa käyttämäsi irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
  7. Laita alin kakkulevy vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta vielä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään pari tuntia.
  8. Valmista voikreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoilla ensin ohut kerros voikreemiä Levitä lopuksi vielä paksumpi kerros kauttaaltaan, tasoita palettiveitsellä. Laita kakku kylmään vähintään kahdeksi tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy ja viilenee kunnolla.
  10. Valmista kinuski. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kinuski on valmista, kun tipautat sitä pisaran kylmään veteen ja se jähmettyy eikä hajoa. Lisää voi, sekoita tasaiseksi ja anna hetken jäähtyä.
  11. Kaada kinuski kylmän kreemipinna päälle keskelle kakkua, anna valua kakun reunoille. Avusta palettiveitsellä kinuskia valumaan kakun reunoilta. Laita kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy hieman.
  12. Koristele kakku popcorneilla, pretzels suolarinkeleillä ja suolatikuilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 53 arvostelua
  • mustikka 11.2.2018

    Toi on niin hyvän näkönen et mä teen sen mun synttäreille!😋🍰

  • r11.11.2017

    Voiko tuon voikreemin korvata jollakin muulla?

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2017

    r, voikreemi on varsin olennainen osa tätä kakkua, jotta sen saa koristeltua kinuskilla.

  • Mari27.10.2017

    Hei, Kakkupohjasta tuli ihan onnettoman matala. Tein 18 cm vuuassa. Missähän vika? Onko jauhojen määrä tosiaan vain 1 dl?

  • K-Kuluttajapalvelu27.10.2017

    Mari, kakkupohja on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Harmillista, että kakustasi tuli matala. Kuvan kakku on tehty 16 cm vuokaan.