Punajuuri-suklaakakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Näyttävän suklaakakun mehevyyden salaisuus on piimässä ja taikinaan raastetussa punajuuressa. Kakun täytteenä on suklaata, mascarpone-juustoa ja vadelmahilloa, koristeena vadelmia ja juureslastuja.
Ainekset
15 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
100 g | tai |
3 dl | raastettua punajuurta tai |
3 1/2 dl | tai |
3 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | tai |
2 tl | soodaa tai |
2 dl | piimää tai |
1 dl | tai |
3 | tai |
Täyte | |
200 g | tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
2 rkl | tai |
1 tl | Dr. Oetker vanilja-aromia tai |
2 dl | tai |
Kuorrutus | |
50 g | voita tai |
50 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1/2 dl | tai |
Koristeluun | |
tuoreita vadelmia tai | |
tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 416 kJ / 340 kcal |
Rasva | 18 g |
josta tyydyttynyttä | 9 g |
Hiilihydraatit | 36,9 g |
josta sokereita | 28,8 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta tuoreet punajuuret. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Lisää punajuuriraaste, piimä ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hiljaisella vauhdilla tasaiseksi.
Lisää irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, tee ristiviilto, jotta kakku kohoaa tasaisemmin ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
Valmista täyte. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe. Lisää jäähtynyt suklaasula ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakku kahtia. Laita väliin noin 2 dl vadelmahilloa. Levitä tai pursota vadelmahillon päälle mascarponetäyte ja aseta päälle kakkupohjan päällimmäinen puoli.
Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa.
Levitä kuorrute välittömästi kakun päälle. Lämpimänä se levittyy paremmin. Koristele päältä pakastekuivatuilla vadelmamuruilla, murskatuilla punajuurilastuilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500mlHinta 3,29/kpl6,58/l
- Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFAHinta 2,29/kpl22,90/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka Parhaat vadelmahillo 390gHinta 4,89/kpl12,54/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Kaskein vadelma 15g pakastekuivattuHinta 4,99/kpl332,67/kg
- Pirkka juureslastu 75gHinta 2,69/kpl35,87/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositonHinta 2,35/kpl2,35/l
- Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinenHinta 1,99/kpl1,99/l
- virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 500 mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Virgino Luomu kylmäpuristettu rypsiöljy 500 mlHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Plussa-etu −32 %Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gPlussa-kortillaEtuhinta 2,49/kpl9,96/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (14,76/kg)
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Dr. Oetker Vanilja-aromi 38 mlHinta 2,79/kpl73,42/l
- TaylorColl vanillaextract 50ml luomuHinta 6,35/kpl127,00/l
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 3,89/kpl31,12/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(178 arviota)
- yli 60 min3,6(57 arviota)
- yli 60 min3,7(60 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,0(152 arviota)
- yli 60 min4,3(11 arviota)
- yli 60 min4,0(415 arviota)
- yli 60 min4,0(131 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (109 arviota)
- Alf2 vuotta sittenTuossa täytteessä on kyllä liikaa tummaa suklaata! Siitä tulee niin kovaa, että kakkua on vaikea leikata. Jättämällä sen kokonaan pois saa täytteestä sopivasti levittyvää.
- Maija5 vuotta sittenKuorrute ei kyllä ole vastaavan näköistä kun kuvassa, ennemmin kuin mokkapaloissa. Taitaa olla kuvan kakku kuorrutettu täytteellä. Täyte Oli liian tuhti levittämiseen, lisäsin kahvia siihen, niin onnistui. Pohja sensijaan onnistui täydellisesti! Huomenna tarkastetaan maku.
- Vierasvaraksi5 vuotta sittenVoiko pakastaa täytettynä, ilman kuorrutetta?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVierasvaraksi, voit pakastaa kakun täytettynä ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua.
- Sinivuokkonen6 vuotta sittenHei! Voiko tehdä gluteenittomista jauhoista? Tarviiko siinä tapauksessa muutta jotain reseptissä? Kiitos!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSinivuokkonen, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta.
- NiinaA6 vuotta sittenVoiko vanilja-aromin sijasta laittaa vaniljajauhetta? Tuleeko sitä sama määrä 1 tlk?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenNiinaA, voit toki käyttää vanilja-aromin sijasta jauhetta. Kannattaa kokeilla ensin maustemitallinen (1 mm) ja lisätä maun mukaan.
- Katariina7 vuotta sittenOnko kakun tarkoitus olla ns. nakukakku, vai kuuluisiko kuorrutetta levittää myös kakun sivuille? Ainakin minulla kuorrutetta tuli ohjeen mukaan tehtynä sen verran vähän ja se oli niin paksua (vaikka levitin sen heti, lämpimänä), että sitä riitti vain kakun päälle.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKatariina, kuorrutteen tulee olla todella lämmintä, jolloin se on helpompi levittää ohueksi kerrokseksi ja kuorrutetta riittää myös reunoille. Jos kuorrute ehtii jäähtyä niin sitä voi lämmittää muutamia sekunteja kerrallaan mikrossa.
- Tiin7 vuotta sittenVoiko kakun koristella jo edellisenä päivänä, vai vettyykö koristeet? Entä jos vain kuoruttaa kakun edellisenä päivänä ja lisää koristeet vasta tarjoilupäivänä. Saako koristeet siinä tapauksessa pysymään kuorutteen pinnassa?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTiin, kakun voi kuorruttaa ja koristella valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kuorrute kovettuu jonkin verran jääkapissa.
- Ida7 vuotta sittenVoiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Olisiko kuorrutus parasta tehdä juuri ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenIda, kakun voi hyvin täyttää ja kuorruttaa jo edellisenä päivänä.
- Häpeä7 vuotta sitten1dlPirkka kylmäpuristettua rypsiöljyä 1tlDr. Oetker vanilja-aromia Pirkka juureslastuja Mikäköhän erikoisuuden tavoittelun pakko reseptin runoilijaa vaivaa. Ei ole ruoka-aineissa säästelty mutta sitten käytetään jotain ihme vanilja-aromia.