Punajuuri-suklaakakku
Näyttävän suklaakakun mehevyyden salaisuus on piimässä ja taikinaan raastetussa punajuuressa. Kakun täytteenä on suklaata, mascarpone-juustoa ja vadelmahilloa, koristeena vadelmia ja juureslastuja.
15 annostayli 60 min
Ainekset
15 annosta
Kakkupohja
- 3dlraastettua punajuurta
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 3dlsokeria
- 2tlsoodaa
- 2dlpiimää
Täyte
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1dltomusokeria
- 1tlDr. Oetker vanilja-aromia
Kuorrutus
- 50gvoita
- 1dltomusokeria
Koristeluun
- tuoreita vadelmia
- Dr. Oetker pakastekuivattuja vadelmia
Valmistus
yli 60 min- Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta tuoreet punajuuret. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Lisää punajuuriraaste, piimä ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hiljaisella vauhdilla tasaiseksi.
- Lisää irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, tee ristiviilto, jotta kakku kohoaa tasaisemmin ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
- Valmista täyte. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe. Lisää jäähtynyt suklaasula ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kakku kahtia. Laita väliin noin 2 dl vadelmahilloa. Levitä tai pursota vadelmahillon päälle mascarponetäyte ja aseta päälle kakkupohjan päällimmäinen puoli.
- Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa.
- Levitä kuorrute välittömästi kakun päälle. Lämpimänä se levittyy paremmin. Koristele päältä pakastekuivatuilla vadelmamuruilla, murskatuilla punajuurilastuilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Kuorrute ei kyllä ole vastaavan näköistä kun kuvassa, ennemmin kuin mokkapaloissa. Taitaa olla kuvan kakku kuorrutettu täytteellä. Täyte Oli liian tuhti levittämiseen, lisäsin kahvia siihen, niin onnistui. Pohja sensijaan onnistui täydellisesti! Huomenna tarkastetaan maku.
Voiko pakastaa täytettynä, ilman kuorrutetta?
Vierasvaraksi, voit pakastaa kakun täytettynä ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua.
Hei! Voiko tehdä gluteenittomista jauhoista? Tarviiko siinä tapauksessa muutta jotain reseptissä? Kiitos!
Sinivuokkonen, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta.
Voiko vanilja-aromin sijasta laittaa vaniljajauhetta? Tuleeko sitä sama määrä 1 tlk?
NiinaA, voit toki käyttää vanilja-aromin sijasta jauhetta. Kannattaa kokeilla ensin maustemitallinen (1 mm) ja lisätä maun mukaan.
Onko kakun tarkoitus olla ns. nakukakku, vai kuuluisiko kuorrutetta levittää myös kakun sivuille? Ainakin minulla kuorrutetta tuli ohjeen mukaan tehtynä sen verran vähän ja se oli niin paksua (vaikka levitin sen heti, lämpimänä), että sitä riitti vain kakun päälle.
Katariina, kuorrutteen tulee olla todella lämmintä, jolloin se on helpompi levittää ohueksi kerrokseksi ja kuorrutetta riittää myös reunoille. Jos kuorrute ehtii jäähtyä niin sitä voi lämmittää muutamia sekunteja kerrallaan mikrossa.
Voiko kakun koristella jo edellisenä päivänä, vai vettyykö koristeet? Entä jos vain kuoruttaa kakun edellisenä päivänä ja lisää koristeet vasta tarjoilupäivänä. Saako koristeet siinä tapauksessa pysymään kuorutteen pinnassa?
Tiin, kakun voi kuorruttaa ja koristella valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kuorrute kovettuu jonkin verran jääkapissa.
Voiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Olisiko kuorrutus parasta tehdä juuri ennen tarjoilua?
Ida, kakun voi hyvin täyttää ja kuorruttaa jo edellisenä päivänä.
1dlPirkka kylmäpuristettua rypsiöljyä 1tlDr. Oetker vanilja-aromia Pirkka juureslastuja Mikäköhän erikoisuuden tavoittelun pakko reseptin runoilijaa vaivaa. Ei ole ruoka-aineissa säästelty mutta sitten käytetään jotain ihme vanilja-aromia.