Hyppää sisältöön
Punajuuri-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-suklaakakku

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Näyttävän suklaakakun mehevyyden salaisuus on piimässä ja taikinaan raastetussa punajuuressa. Kakun täytteenä on suklaata, mascarpone-juustoa ja vadelmahilloa, koristeena vadelmia ja juureslastuja.

    Ainekset

    15 annosta

    Kakkupohja

    100 g
     
    tai
    3 dl
     
    raastettua punajuurta
    tai
    3 1/2 dl
     
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    soodaa
    tai
    2 dl
     
    piimää
    tai
    1 dl
     
    tai
    3
     
    tai

    Täyte

    200 g
     
    tai
    1 rs (250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    Dr. Oetker vanilja-aromia
    tai
    2 dl
     
    tai

    Kuorrutus

    50 g
     
    voita
    tai
    50 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Koristeluun

     
    tuoreita vadelmia
    tai
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 416 kJ / 340 kcal
    Rasva
    18 g
    josta tyydyttynyttä
    9 g
    Hiilihydraatit
    36,9 g
    josta sokereita
    28,8 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta tuoreet punajuuret. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Lisää punajuuriraaste, piimä ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hiljaisella vauhdilla tasaiseksi.
    Lisää irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, tee ristiviilto, jotta kakku kohoaa tasaisemmin ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
    Valmista täyte. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe. Lisää jäähtynyt suklaasula ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
    Leikkaa kakku kahtia. Laita väliin noin 2 dl vadelmahilloa. Levitä tai pursota vadelmahillon päälle mascarponetäyte ja aseta päälle kakkupohjan päällimmäinen puoli.
    Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa.
    Levitä kuorrute välittömästi kakun päälle. Lämpimänä se levittyy paremmin. Koristele päältä pakastekuivatuilla vadelmamuruilla, murskatuilla punajuurilastuilla ja tuoreilla vadelmilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,65/kpl
      0,83/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      Hinta 3,29/kpl
      6,58/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 3,29/kpl
      13,16/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      Hinta 4,89/kpl
      12,54/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Kaskein vadelma 15g pakastekuivattu
      Hinta 4,99/kpl
      332,67/kg
    • Pirkka juureslastu 75g
      Hinta 2,69/kpl
      35,87/kg
    • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
      Hinta 5,49/kpl
      27,45/kg
    • Punajuuri Suomi
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 4,75/kpl
      38,00/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr.Oetker ruokasooda 200g
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/kg
    • Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      2,35/l
    • Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinen
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/l
    • virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 500 ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Virgino Luomu kylmäpuristettu rypsiöljy 500 ml
      Hinta 4,55/kpl
      9,10/l
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100g
      Hinta 3,29/kpl
      32,90/kg
    • Plussa-etu −32 %
      Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,49/kpl
      9,96/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,69/kpl (14,76/kg)
    • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Dr. Oetker Vanilja-aromi 38 ml
      Hinta 2,79/kpl
      73,42/l
    • TaylorColl vanillaextract 50ml luomu
      Hinta 6,35/kpl
      127,00/l
    • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
      Hinta 3,89/kpl
      31,12/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (109 arviota)

    • Alf
      2 vuotta sitten
      Tuossa täytteessä on kyllä liikaa tummaa suklaata! Siitä tulee niin kovaa, että kakkua on vaikea leikata. Jättämällä sen kokonaan pois saa täytteestä sopivasti levittyvää.
    • Maija
      5 vuotta sitten
      Kuorrute ei kyllä ole vastaavan näköistä kun kuvassa, ennemmin kuin mokkapaloissa. Taitaa olla kuvan kakku kuorrutettu täytteellä. Täyte Oli liian tuhti levittämiseen, lisäsin kahvia siihen, niin onnistui. Pohja sensijaan onnistui täydellisesti! Huomenna tarkastetaan maku.
    • Vierasvaraksi
      5 vuotta sitten
      Voiko pakastaa täytettynä, ilman kuorrutetta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Vierasvaraksi, voit pakastaa kakun täytettynä ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua.
    • Sinivuokkonen
      6 vuotta sitten
      Hei! Voiko tehdä gluteenittomista jauhoista? Tarviiko siinä tapauksessa muutta jotain reseptissä? Kiitos!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Sinivuokkonen, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Halutessasi voit kokeilla vaihtaa vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta.
    • NiinaA
      6 vuotta sitten
      Voiko vanilja-aromin sijasta laittaa vaniljajauhetta? Tuleeko sitä sama määrä 1 tlk?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      NiinaA, voit toki käyttää vanilja-aromin sijasta jauhetta. Kannattaa kokeilla ensin maustemitallinen (1 mm) ja lisätä maun mukaan.
    • Katariina
      7 vuotta sitten
      Onko kakun tarkoitus olla ns. nakukakku, vai kuuluisiko kuorrutetta levittää myös kakun sivuille? Ainakin minulla kuorrutetta tuli ohjeen mukaan tehtynä sen verran vähän ja se oli niin paksua (vaikka levitin sen heti, lämpimänä), että sitä riitti vain kakun päälle.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Katariina, kuorrutteen tulee olla todella lämmintä, jolloin se on helpompi levittää ohueksi kerrokseksi ja kuorrutetta riittää myös reunoille. Jos kuorrute ehtii jäähtyä niin sitä voi lämmittää muutamia sekunteja kerrallaan mikrossa.
    • Tiin
      7 vuotta sitten
      Voiko kakun koristella jo edellisenä päivänä, vai vettyykö koristeet? Entä jos vain kuoruttaa kakun edellisenä päivänä ja lisää koristeet vasta tarjoilupäivänä. Saako koristeet siinä tapauksessa pysymään kuorutteen pinnassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Tiin, kakun voi kuorruttaa ja koristella valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kuorrute kovettuu jonkin verran jääkapissa.
    • Ida
      7 vuotta sitten
      Voiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Olisiko kuorrutus parasta tehdä juuri ennen tarjoilua?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Ida, kakun voi hyvin täyttää ja kuorruttaa jo edellisenä päivänä.
    • Häpeä
      7 vuotta sitten
      1dlPirkka kylmäpuristettua rypsiöljyä 1tlDr. Oetker vanilja-aromia Pirkka juureslastuja Mikäköhän erikoisuuden tavoittelun pakko reseptin runoilijaa vaivaa. Ei ole ruoka-aineissa säästelty mutta sitten käytetään jotain ihme vanilja-aromia.