• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Punajuuri-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-suklaakakku

Näyttävän suklaakakun mehevyyden salaisuus on piimässä ja taikinaan raastetussa punajuuressa. Kakun täytteenä on suklaata, mascarpone-juustoa ja vadelmahilloa, koristeena vadelmia ja juureslastuja.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Kakkupohja

Täyte

Kuorrutus

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta tuoreet punajuuret. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Lisää punajuuriraaste, piimä ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita hiljaisella vauhdilla tasaiseksi.
  2. Lisää irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, tee ristiviilto, jotta kakku kohoaa tasaisemmin ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
  3. Valmista täyte. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe. Lisää jäähtynyt suklaasula ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
  4. Leikkaa kakku kahtia. Laita väliin noin 2 dl vadelmahilloa. Levitä tai pursota vadelmahillon päälle mascarponetäyte ja aseta päälle kakkupohjan päällimmäinen puoli.
  5. Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa.
  6. Levitä kuorrute välittömästi kakun päälle. Lämpimänä se levittyy paremmin. Koristele päältä pakastekuivatuilla vadelmamuruilla, murskatuilla punajuurilastuilla ja tuoreilla vadelmilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 57 arvostelua
  • Katariina12.11.2017

    Onko kakun tarkoitus olla ns. nakukakku, vai kuuluisiko kuorrutetta levittää myös kakun sivuille? Ainakin minulla kuorrutetta tuli ohjeen mukaan tehtynä sen verran vähän ja se oli niin paksua (vaikka levitin sen heti, lämpimänä), että sitä riitti vain kakun päälle.

  • K-Kuluttajapalvelu12.11.2017

    Katariina, kuorrutteen tulee olla todella lämmintä, jolloin se on helpompi levittää ohueksi kerrokseksi ja kuorrutetta riittää myös reunoille. Jos kuorrute ehtii jäähtyä niin sitä voi lämmittää muutamia sekunteja kerrallaan mikrossa.

  • Tiin11.11.2017

    Voiko kakun koristella jo edellisenä päivänä, vai vettyykö koristeet? Entä jos vain kuoruttaa kakun edellisenä päivänä ja lisää koristeet vasta tarjoilupäivänä. Saako koristeet siinä tapauksessa pysymään kuorutteen pinnassa?

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2017

    Tiin, kakun voi kuorruttaa ja koristella valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kuorrute kovettuu jonkin verran jääkapissa.

  • Ida10.11.2017

    Voiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi? Olisiko kuorrutus parasta tehdä juuri ennen tarjoilua?

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2017

    Ida, kakun voi hyvin täyttää ja kuorruttaa jo edellisenä päivänä.

  • Häpeä30.10.2017

    1dlPirkka kylmäpuristettua rypsiöljyä 1tlDr. Oetker vanilja-aromia Pirkka juureslastuja Mikäköhän erikoisuuden tavoittelun pakko reseptin runoilijaa vaivaa. Ei ole ruoka-aineissa säästelty mutta sitten käytetään jotain ihme vanilja-aromia.