• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poronfilee ja perunagratiini

Poronfilee ja perunagratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 490 kcal / annos (400g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 2pkt(n. 600 g)poron sisäfileetä (pakaste)
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Perunagratiini

Rosmariinipuolukat

    • 200g(4 dl)puolukoita (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 2rklsokeria
    • 1/2tlrosmariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna fileiden sulaa yön yli jääkaapissa. Valmista ensin perunagratiini. Kuori ja leikkaa perunat (esim. monitoimikoneella) noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää perunat ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedeltä. Mausta valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla.
  4. Kaada puolet perunoista voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Lisää loput perunat liemineen ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  5. Valmista rosmariinipuolukat. Kiehauta vesi sokeri ja rosmariini kattilassa. Kaada kuuma liemi jäisten puolukoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  6. Paista sulaneet ja huoneenlämpöiset poron sisäfileet kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 490 kcal2 050 kJ
  • Proteiinia40 g
  • Hiilihydraatteja43 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu