Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Poronfilee ja perunagratiiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronfilee ja perunagratiini

Herkullisen murean poronfileen kanssa maistuu mehevä perunagratiini.

Ainekset

4–5 annosta
    • 2pkt(n. 600 g)poron sisäfileetä (pakaste)
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Perunagratiini

Rosmariinipuolukat

    • 200g(4 dl)puolukoita (pakaste)
    • 1/2dlvettä
    • 2rklsokeria
    • 1/2tlrosmariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna fileiden sulaa yön yli jääkaapissa. Valmista ensin perunagratiini. Kuori ja leikkaa perunat (esim. monitoimikoneella) noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää perunat ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedeltä. Mausta valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla.
  4. Kaada puolet perunoista voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Lisää loput perunat liemineen ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  5. Valmista rosmariinipuolukat. Kiehauta vesi sokeri ja rosmariini kattilassa. Kaada kuuma liemi jäisten puolukoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  6. Paista sulaneet ja huoneenlämpöiset poron sisäfileet kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille7 arvostelua