• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possu-aprikoosipihvit ja salviaperunat

Possu-aprikoosipihvit ja salviaperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 640 kcal / annos (440g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 600 g)porsaan sisäfilee, maustamaton
    • öljyä
    • suolaa
    • pippuria

Pinnalle

Salviaperunat

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin perunat. Pese perunat huolellisesti. Halkaise pienet perunat pitkittäin ja leikkaa isommat noin 1 1/2 cm:n viipaleiksi. Sivele perunoille öljyä ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Asettele salvianlehti tai rosmariininlehtiä jokaisen perunan leikkauspinnalle. 2. Pane perunat leivinpaperin päälle uunipannulle yrttipuoli alaspäin. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  2. Leikkaa porsaanfilee noin 2 cm:n viipaleiksi ja painele viipaleet käsin ohuemmiksi. Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ruskista pihvit muutamassa erässä pannulla. Siirrä pihvit uunivuokaan.
  3. Suikaloi kuoritut sipulit ja kuullota niitä pannulla. Hienonna aprikoosit ja lisää sipuleiden joukkoon. Kaada päälle valkoviini. Mausta hunajalla, timjamilla suolalla ja pippurilla. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Levitä sipuli-aprikoosiseos pihvien päälle uunivuokaan. Höylää emmentalista viipaleita ja asettele ne pihvien pinnalle. Kuorruta uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valkoviinin tilalla voit käyttää omenatäysmehua, vähennä tällöin hunajan määrää.

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 640 kcal2 670 kJ
  • Proteiinia38 g
  • Hiilihydraatteja62 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille