• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 60 kcal / annos (60g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 600gtuoreita punajuuria
    • 1rklöljyä

Marinadi

Pinnalle

    • 100gsalaattijuustokuutioita
    • viinisuolaheinää

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese, kuori ja leikkaa punajuuret veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  2. Pane viipaleet voideltuun, kannelliseen uunivuokaan. Lisää öljy ja sekoita. Kypsennä uunissa 200 asteessa kannen alla noin 45 minuuttia. (Punajuuret kypsyvät omassa nesteessään.) Sekoita kerran kypsentämisen aikana.
  3. Mittaa mehu ja punaviinietikka kattilaan. Mausta huhmaressa hienonnetuilla aniksensiemenillä, suolalla ja pippurilla. Keitä marinadia pari minuuttia ja kaada liemi punajuurien päälle. Anna jäähtyä. Siirrä jäähtyneet punajuuret jääkaappiin. Anna marinoitua mielellään yön yli.
  4. Nosta punajuuriviipaleet laakealle vadille limittäin. Hienonna salaattijuustokuutiot ja ripottele murut punajuurien päälle. Koristele punajuuricarpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 60 kcal251 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille