Puolukkainen mallasleipä
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen mallaslimppu kuuluu joulupöytään!
Ainekset
2 kpl
1 dl | kaljamaltaita tai |
2 dl | vettä tai |
5 dl | piimää tai |
2 ps (à 11 g) | kuivahiivaa tai |
n. 16 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
2 dl | puolukoita tai |
1 dl | siirappia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 dl | ruisjauhoja tai |
1/2 dl | öljyä tai |
Siirappivoitelu | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | siirappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 959 kJ / 229 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 40,1 g |
josta sokereita | 9,9 g |
Proteiini | 7,2 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kattilaan maltaat ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada piimä kattilaan maltaiden joukkoon ja kuumenna seosta niin, että se on reilusti kädenlämpöistä eli +42-asteista. Kaada seos taikinakulhoon. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään hiivaleipäjauhoja ja sekoita ne taikinaliemeen. Lisää sulatetut puolukat, siirappi, suola ja ruisjauhot. Vaivaa taikinan joukkoon loput hiivaleipäjauhot. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Jätä pieni osa taikinaa koristeita varten. Leivo taikina pyöreiksi limpuiksi. Kauli lopusta taikinasta ohut levy ja ota siitä koristeita muoteilla. Asettele koristeet leipien päälle. Pistele leivät haarukalla. Kohota peitettyjä leipiä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kuumenna vesi ja siirappi. Voitele leivät siirappivedellä ennen paistoa.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Jotta koristeet eivät tummu liikaa, pane leipien päälle leivinpaperi paistumisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys kopauttamalla leivän pohjaa. Kypsä leipä kumisee koputettaessa. Voitele leivät vielä siirappivedellä ja anna jäähtyä rauhassa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuoppi Kaljamallas 1kgHinta 4,75/kpl4,75/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl1,89/l
- Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositonHinta 2,35/kpl2,35/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min3,9(102 arviota)
- yli 60 min
- alle 30 min3,0(24 arviota)
- yli 60 min3,9(279 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (6 arviota)
- Jenni3 vuotta sittenKomeat limput tuli. Maku hyvin mieto, melkeimpä mauton.