• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Purjonieriät ja puikula-sienimuusi

Purjonieriät ja puikula-sienimuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 565 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gnieriä- tai lohifileetä annospaloina
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1ps(200 g)purjoa viipaleina
    • 2rklvoita tai margariinia

Puikula-sienimuusi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Jätä maustumaan.
  2. Keitä kuoritut, kuutioidut puikulaperunat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää kuuma maito ja vatkaa sose sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Halkaise tai pilko sienet. Kiehauta sienet voissa pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita puikulamuusin joukkoon. Pidä kuumana kannen alla.
  4. Kiehauta purjoviipaleita pannulla voissa ruskistamatta 5-6 minuuttia. Mausta suolalla. Nosta purjo kasoiksi lämmitetylle vadille. Peitä foliolla ja pidä kuumana.
  5. Pyyhkäise pannu rasvalla, kuumenna ja paista kalapaloja pannulla nahkapuolelta, kunnes pala muuttuu läpi­kuultamattomaksi pintaa lukuun ottamatta, 5-7 minuuttia palan paksuudesta riippuen. Alenna lämpöä, jotta nahka ei pala. Näin nahasta tulee rapea ja herkullinen. Käännä kalat vasta lopuksi ja paista lihapuoli kypsäksi.
  6. Nosta kalat tarjolle nahkapuoli päällepäin purjon päälle ja tarjoa muusin kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 565 kcal2 370 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille