Hyppää sisältöön
Purjonieriät ja puikula-sienimuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Purjonieriät ja puikula-sienimuusi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Puikulaperunoista ja sienistä valmistettu perunamuussi maistuu purjonieriöiden kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 600 g nieriä- tai lohifileetä annospaloina
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ps (200 g) purjoa viipaleina
  • 2 rkl voita tai margariinia

Puikula-sienimuusi

  • 800 g Pirkka puikulaperunoita
  • vettä
  • suolaa
  • n. 2 1/2 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rs (100 g) siitakesieniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    582 kJ / 139 kcal
  • Rasva
    7,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,9 g
  • Hiilihydraatit
    9 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    8,2 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Jätä maustumaan.
  2. Keitä kuoritut, kuutioidut puikulaperunat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää kuuma maito ja vatkaa sose sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Halkaise tai pilko sienet. Kiehauta sienet voissa pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita puikulamuusin joukkoon. Pidä kuumana kannen alla.
  4. Kiehauta purjoviipaleita pannulla voissa ruskistamatta 5–6 minuuttia. Mausta suolalla. Nosta purjo kasoiksi lämmitetylle vadille. Peitä foliolla ja pidä kuumana.
  5. Pyyhkäise pannu rasvalla, kuumenna ja paista kalapaloja pannulla nahkapuolelta, kunnes pala muuttuu läpi­kuultamattomaksi pintaa lukuun ottamatta, 5–7 minuuttia palan paksuudesta riippuen. Alenna lämpöä, jotta nahka ei pala. Näin nahasta tulee rapea ja herkullinen. Käännä kalat vasta lopuksi ja paista lihapuoli kypsäksi.
  6. Nosta kalat tarjolle nahkapuoli päällepäin purjon päälle ja tarjoa muusin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kg
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/kg
  • Pirkka Luomu viljelty siitakesieni 100g
    Hinta 3,19/kpl
    31,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,00/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Lapinpuikula peruna 2kg Suomi
    Hinta 5,99/kpl
    3,00/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Siitakesieni Suomi
    Hinta n. 0,52/kpl
    25,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (2 arviota)