Purjonieriät ja puikula-sienimuusi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Puikulaperunoista ja sienistä valmistettu perunamuussi maistuu purjonieriöiden kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- n. 600 g nieriä- tai lohifileetä annospaloina
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 ps (200 g) purjoa viipaleina
- 2 rkl voita tai margariinia
Puikula-sienimuusi
- 800 g Pirkka puikulaperunoita
- vettä
- suolaa
- n. 2 1/2 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 rs (100 g) siitakesieniä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia582 kJ / 139 kcal
- Rasva7,5 g
- josta tyydyttynyttä2,9 g
- Hiilihydraatit9 g
- josta sokereita1,5 g
- Proteiini8,2 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Ripottele kalapaloille suola ja pippuri. Jätä maustumaan.
- Keitä kuoritut, kuutioidut puikulaperunat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää kuuma maito ja vatkaa sose sileäksi. Mausta suolalla.
- Halkaise tai pilko sienet. Kiehauta sienet voissa pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita puikulamuusin joukkoon. Pidä kuumana kannen alla.
- Kiehauta purjoviipaleita pannulla voissa ruskistamatta 5–6 minuuttia. Mausta suolalla. Nosta purjo kasoiksi lämmitetylle vadille. Peitä foliolla ja pidä kuumana.
- Pyyhkäise pannu rasvalla, kuumenna ja paista kalapaloja pannulla nahkapuolelta, kunnes pala muuttuu läpikuultamattomaksi pintaa lukuun ottamatta, 5–7 minuuttia palan paksuudesta riippuen. Alenna lämpöä, jotta nahka ei pala. Näin nahasta tulee rapea ja herkullinen. Käännä kalat vasta lopuksi ja paista lihapuoli kypsäksi.
- Nosta kalat tarjolle nahkapuoli päällepäin purjon päälle ja tarjoa muusin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kgHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Pirkka Luomu viljelty siitakesieni 100gHinta 3,19/kpl31,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Purjo ulkomainenHinta n. 1,00/kpl3,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Lapinpuikula peruna 2kg SuomiHinta 5,99/kpl3,00/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Siitakesieni SuomiHinta n. 0,52/kpl25,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
- alle 30 min4,7(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min3,4(10 arviota)
- 30 - 60 min3,3(12 arviota)
- 30 - 60 min4,1(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(131 arviota)
- 30 - 60 min2,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (2 arviota)