• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Raejuusto-lihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raejuusto-lihamureke

Timjamilla maustettu raejuusto maustaa klassisen lihamurekkeen meheväksi. Noin 1,00€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(400 g)K-Menu sika-nautajauhelihaa
    • 2dlvettä
    • 1(50 g)sipuli
    • 1/2rklöljyä
    • 1tltimjamia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Täyte

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kumoa jauheliha kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja neste. Anna korppujauhojen turvota noin 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä ja lisää korppujauhoseokseen. Mausta seos ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa murekemassa kahteen osaan. Taputtele toinen osa uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle pitkulaiseksi levyksi. Levitä raejuusto raidaksi jauhelihalevyn keskelle ja ripottele päälle hienonnettu timjami. Rouhi päälle mustapippuria. Taputtele kostutetuin käsin loput murekemassasta pohjan päälle. Muotoile murekkeeksi. Voitele mureke vielä öljyllä ja ripottele päälle auringonkukansiemenet.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa murekkeen kanssa uunissa paahdettuja perunalohkoja sekä ruusukaalia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua