• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ramen-keitto

Japanilainen ramen on nuudeliruoka, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Tässä kasvisversiossa on käytetty tofua. Tämäkin resepti vain n. 2,45€/annos*.
Ramen-keitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 77,1 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Liemi

    • 8dlvettä
    • 2psmisokeittoaineksia (esim. Saitaku)
    • 1Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi

Lisäksi

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se misokeittoaineksilla, soijalla ja annosfondilla.
  2. Keitä toisessa kattilassa nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi siitakesienet ja hienonna kevätsipuli.
  3. Paista lehtipinaatit nopeasti pannulla öljyssä. Siirrä pinaatit sivuun ja paista kuutioitu tofu samalla pannulla. Mausta tofu soijalla ja chilillä.
  4. Jaa neljään annoskulhoon nuudelit, sienet, kevätsipulit, pinaatit ja tofukuutiot. Kaada kuuma liemi annosten päälle juuri ennen tarjoilua. Ripottele keiton pinnalle korianteria ja chiliviipaleita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää keittoon halutessasi soijamarinoidut kananmunat. Kokeile tofun tilalle broileria tai esimerkiksi nyhtöpossua (pulled pork). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 77,1 kcal323 kJ
  • Proteiinia4,21 g
  • Hiilihydraatteja7,99 g
  • Rasvaa1,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 67 arvostelua