• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ranskalainen maalaissalaatti

Ruokaisa ranskalainen maalaissalaaatti krutonkeineen on salaattien klassikkoja. Kokeile keitettyjen munien sijaan myös uppomunia.
Ranskalainen maalaissalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 390 kcal / annos (320g)

Ainekset

4 annosta

Krutongit

Salaatti

Sinappikastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paahda kullanruskeiksi.
  2. Pese ja suikaloi salaatti. Halkaise tomaatit. Paista pekonit pannulla rapeiksi. Nosta ne talouspaperille. Leikkaa jäähtyneet pekonit viipaleiksi.
  3. Keitä kananmunia 5-6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Kuori ja halkaise jäähtyneet kananmunat. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Jos käytät tuoreita papuja, keitä niitä noin 8 minuuttia. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  4. Nosta tarjoiluvadille suikaloitu salaatti ja sekoita joukkoon 1 rkl sinappikastiketta. Asettele salaatin päälle tomaatit sekä pavut. Valuta salaattiin loput kastikkeesta ja ripottele päälle pekoniviipaleet. Lisää kananmunan puolikkaat sekä krutongit.

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 390 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8