Ranskalainen maalaissalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ranskalainen maalaissalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Ruokaisa ranskalainen maalaissalaaatti krutonkeineen on salaattien klassikkoja. Kokeile keitettyjen munien sijaan myös uppomunia.

    Ainekset

    4 annosta

    Krutongit

    4 viipaletta
     
    maalaiskauraleipää, paahtoleipää, kaurakierreleipää
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai

    Salaatti

    1 ps (225 g)
     
    tai
    1 rs (250 g)
     
    Pirkka miniluumutomaatteja
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 ps (300 g)
     
     
    tai
    tuoreita taitepapuja
    tai

    Sinappikastike

    2 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    2 tl
     
    Maille Dijon sinappia
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    573 kJ / 138 kcal
    Rasva
    9,3 g
    josta tyydyttynyttä
    1,9 g
    Hiilihydraatit
    7 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paahda kullanruskeiksi.

    Pese ja suikaloi salaatti. Halkaise tomaatit. Paista pekonit pannulla rapeiksi. Nosta ne talouspaperille. Leikkaa jäähtyneet pekonit viipaleiksi.

    Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Kuori ja halkaise jäähtyneet kananmunat. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Jos käytät tuoreita papuja, keitä niitä noin 8 minuuttia. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

    Nosta tarjoiluvadille suikaloitu salaatti ja sekoita joukkoon 1 rkl sinappikastiketta. Asettele salaatin päälle tomaatit sekä pavut. Valuta salaattiin loput kastikkeesta ja ripottele päälle pekoniviipaleet. Lisää kananmunan puolikkaat sekä krutongit.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −9 %
      Pirkka Grillaa suomalainen pekoni 150g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      15,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
    • Pirkka vihreä ohut papu 300 g pakaste
      Hinta 0,85/kpl
      2,83/kg
    • Papu 200g Suomi
      Hinta 5,49/kpl
      27,45/kg
    • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 10,35/kpl
      20,70/l
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Miniluumutomaattirasia 250g Suomi 1lk
      Hinta 2,89/kpl
      11,56/kg
    • Miniluumutomaatti 500g Marokko 1lk
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (39 arviota)

    • Yuu
      2 vuotta sitten
      Hyvää