• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperiruukut

Raparperiruukut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 270 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Siirrä taikina kylmään.
  2. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Kaada kattilaan raparperipalat, vadelmat, fariinisokeri ja vesi. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
  3. Voitele 12 vuoan muffinipelti. Jaa taikina 12 palaan. Painele taikinapalat jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille niin, että taikinapohja ulottuu hieman vuoan reunan yli. Jaa täyte taikinapohjien päälle ja käännä taikinareunoja hieman täytteen peitoksi. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
  4. Irrota jäähtyneet leivonnaiset vuoista esimerkiksi puisen veitsen avulla. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa mehevät raparperiruukut vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja39,4 g
  • Rasvaa11,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Maria8.8.2016

    Jee, löytyi netistä kun Pirkka keittokirjaa ei nyt tähän hätään kotoa löydy. Nämä on ihan suussasulavan hyviä mun ja pojan mielestä!