• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rengasleipä ja oliivilevite

Täytä rengasleipä oliivilevitteellä, salaatilla ja kurkulla tai tarjoa sellaisenaan esimerkiksi keiton kanssa.
Rengasleipä ja oliivilevite
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 244 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Oliivilevite

    • 20-25kplvihreää, paprikatäytteistä oliivia
    • 100gvoita
    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 2tlhunajaa
    • 2tloreganoa

Lisäksi

    • salaattia
    • kurkkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää taikinaan hiutaleet. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja lisää lopuksi rasva. Taikina saa olla löysähköä. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  2. Voitele kaksi vuokaa, esimerkiksi tasapohjainen rengasvuoka ja sydänvuoka, reilusti rasvalla. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokiin. Kohota vielä peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  3. Paista leivät 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
  4. Oliivilevitteen valmistus: Hienonna oliivit. Pehmitä lusikalla rasva kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, oliivisilppu, hunaja ja oregano.
  5. Halkaise jäähtynyt rengasleipä, niin että saat kaksi täytettävää väliä. Täytä leipä oliivilevitteellä, vihreällä salaatilla ja kurkkuviipaleilla. Voit lisätä salaattia myös leivän keskustaan. Viipaloi leipä annospaloiksi. Tarjoa toinen leipä tavallisen leivän tapaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 244 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia7,73 g
  • Hiilihydraatteja31,2 g
  • Rasvaa9,81 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1