Rengasleipä ja oliivilevite
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
5 dl | maitoa tai |
1 tl | suolaa tai |
2 ps | kuivahiivaa tai |
3 dl | vehnäjauhoja tai |
3 dl | tai |
6–7 dl | tai |
3/4 dl | voita sulatettuna tai öljyä tai |
Oliivilevite | |
---|---|
20–25 kpl | vihreää, paprikatäytteistä oliivia tai |
100 g | voita tai |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa tai |
2 tl | hunajaa tai |
2 tl | oreganoa tai |
Lisäksi | |
salaattia tai | |
kurkkua tai |
Valmistus
Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää taikinaan hiutaleet. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja lisää lopuksi rasva. Taikina saa olla löysähköä. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
Voitele kaksi vuokaa, esimerkiksi tasapohjainen rengasvuoka ja sydänvuoka, reilusti rasvalla. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokiin. Kohota vielä peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Paista leivät 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Oliivilevitteen valmistus: Hienonna oliivit. Pehmitä lusikalla rasva kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, oliivisilppu, hunaja ja oregano.
Halkaise jäähtynyt rengasleipä, niin että saat kaksi täytettävää väliä. Täytä leipä oliivilevitteellä, vihreällä salaatilla ja kurkkuviipaleilla. Voit lisätä salaattia myös leivän keskustaan. Viipaloi leipä annospaloiksi. Tarjoa toinen leipä tavallisen leivän tapaan.