• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rosetit

Rosetit vappuherkkuja, jotka kypsennetään öljyssä rosettiraudan avulla.
Rosetit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 700 kcal / 100 g

Ainekset

n. 12 kpl

Uppopaistamiseen

    • n. 6dlöljyä

Pinnalle

    • tomusokeria
    • (vanilliinisokeria)
    • (kanelia)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa kulhossa kevyesti muna ja maito, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuumenna öljy 180 asteiseksi pienessä teräskattilassa tai valurautapadassa. Rosetit paistetaan yksitellen. Öljy on sopivan kuumaa kun leipäpala ruskistuu kauniisti noin minuutissa. (Pidä kattilan tai padan kansi käden ulottuvilla siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy tuleen. Kannen sulkeminen tukahduttaa tulen.)
  3. Kuumenna rosettirauta pitämällä sitä hetki kuumassa öljyssä. Kasta kuuma rauta taikinaan 3/4 osaltaan, niin ettei raudan yläreunaan tartu taikinaa. Upota taikinainen rauta öljyyn ja kypsennä, kunnes rosetti on väriltään kullanruskea. Aikaa tähän kuluu noin 30 sekuntia. Nosta rosetti kattilasta reikäkauhaa tai haarukkaa apuna käyttäen talouspaperin päälle valumaan.
  4. Paista samalla tavoin loppu taikina roseteiksi. Siivilöi hiukan jäähtyneiden rosettien pinnalle (vanilliinisokerilla tai kanelilla maustettua) tomusokeria. Tarjoa rosetit esimerkiksi siman kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 700 kcal2 930 kJ
  • Proteiinia1,89 g
  • Hiilihydraatteja5,06 g
  • Rasvaa76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille