Ruiskuorrutetut kalapuikot
Rapeat ruiskuorrutteiset kalapuikot tarjotaan punajuuritartarkastikkeen ja palsternakkaranskalaisten kanssa.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gahvenfileitä
- 1kananmuna
- 2dlruiskorppujauhoja
- 1 1/2tlsuolaa
- ripausjauhettua valkopippuria
- (ripaus kuivattua tilliä)
Paistamiseen
- voita tai öljyä
Punajuuritartarkastike
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 3-4(50 g)Pirkka cocktailkurkkua
- 2(60 g)Pirkka etikkapunajuurta
- 1rklsitruunanmehua
- 1-2rklruohosipulia hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripausmustapippuria
Paahdetut palsternakkatikut
- 5-6(800 g)palsternakkaa
- 2-3rklöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1-2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin punajuurikastike. Pilko cocktailkurkut ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kermaviilin joukkoon. Pyöräytä sauvasekoittimella muutaman kerran, mutta jätä kastike rouheaksi. Anna maustua viileässä.
- Valmista seuraavaksi palsternakkatikut. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi suikaleiksi. Siirrä palsternakkatikut pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet. Paahda uunissa 200 asteessa kypsiksi ja rapeiksi, noin 30 minuuttia.
- Leikkaa ahvenfileistä ruotorivi pois kapean kiilan muotoisena kaistaleena. Leikkaa fileepalat tarvittaessa vielä pitkittäin kahtia, jos ahvenet ovat kovin isoja.
- Riko kananmuna lautaselle ja sekoita sen rakenne tasaiseksi haarukalla. Sekoita toisella lautasella ruiskorppujauhot, suola ja pippuri. Pyörittele ahvenpalat ensin kananmunassa ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseoksessa. Nosta leivinpaperille tai leikkuulaudalle.
- Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kalapuikot siinä muutamassa erässä molemmin puolin kullanruskeiksi ja kypsiksi, 1-2 minuuttia per puoli koosta riippuen.
- Tarjoa kalapuikot punajuuritartarkastikkeen ja palsternakkaranskalaisten kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat
Kommentoi