Ruiskuorrutetut kalapuikotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruiskuorrutetut kalapuikot

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Rapeat ruiskuorrutteiset kalapuikot tarjotaan punajuuritartarkastikkeen ja palsternakkaranskalaisten kanssa.

    Ainekset

    4 annosta
    500 g
     
    ahvenfileitä
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 dl
     
    ruiskorppujauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    jauhettua valkopippuria
    tai
    (ripaus
     
    kuivattua tilliä)
    tai

    Paistamiseen

     
    voita tai öljyä
    tai

    Punajuuritartarkastike

    1 prk (200 g)
     
    tai
    3–4 (50 g)
     
    tai
    2 (60 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1–2 rkl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Paahdetut palsternakkatikut

    5–6 (800 g)
     
    palsternakkaa
    tai
    2–3 rkl
     
    öljyä
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1–2 rkl
     
    tuoretta timjamia hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    424 kJ / 102 kcal
    Rasva
    3,3 g
    josta tyydyttynyttä
    0,9 g
    Hiilihydraatit
    9,1 g
    josta sokereita
    3,3 g
    Proteiini
    6,7 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Valmista ensin punajuurikastike. Pilko cocktailkurkut ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kermaviilin joukkoon. Pyöräytä sauvasekoittimella muutaman kerran, mutta jätä kastike rouheaksi. Anna maustua viileässä.

    Valmista seuraavaksi palsternakkatikut. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi suikaleiksi. Siirrä palsternakkatikut pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet. Paahda uunissa 200 asteessa kypsiksi ja rapeiksi, noin 30 minuuttia.

    Leikkaa ahvenfileistä ruotorivi pois kapean kiilan muotoisena kaistaleena. Leikkaa fileepalat tarvittaessa vielä pitkittäin kahtia, jos ahvenet ovat kovin isoja.

    Riko kananmuna lautaselle ja sekoita sen rakenne tasaiseksi haarukalla. Sekoita toisella lautasella ruiskorppujauhot, suola ja pippuri. Pyörittele ahvenpalat ensin kananmunassa ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseoksessa. Nosta leivinpaperille tai leikkuulaudalle.

    Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kalapuikot siinä muutamassa erässä molemmin puolin kullanruskeiksi ja kypsiksi, 1–2 minuuttia per puoli koosta riippuen.

    Tarjoa kalapuikot punajuuritartarkastikkeen ja palsternakkaranskalaisten kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta