Yrttitaimen
Yrttien kanssa paketissa taimenfileet kypsyvät ihanan meheviksi. Mieto taimen saa yrteistä keväisen maun. Resepti: Kalaasi -blogi. Noin 7,15 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 800gtaimenfileetä
- 1tlsuolaa
- 1rklvoita
Täyte
- 1nippukevätsipulia hienonnettuna
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- 1/2dlkorianteria hienonnettuna
- 1/2dltimjamia hienonnettuna
- 1prk(50/35 g)Pirkka kapriksia
- 2rklhapankorppua jauhettuna
- 1tlsuolaa
- 2rklvoita
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi talouspaperilla taimenfileiden nahat. Jos fileet ovat paksuja, tee lihapuolelle muutama matalahko viilto. Ripottele suolaa molemmille fileille.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon kevätsipuli, kuullota sitä hieman, älä ruskista. Sekoittele joukkoon hienonnetut yrtit, kaprikset ja hapankorppumuru.
- Levitä yrttiseos toisen fileen lihapuolelle ja asettele toinen filee nahkapuoli ylöspäin yrttiseoksen päälle. Sido fileet puuvillanarulla tiiviiksi paketiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja ruskista fileeseen kaunis, ruskea pinta.
- Asettele kalapaketti uunivuokaan ja kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.
- Tarjoa taimenfileiden kanssa ns. pottuvoita eli perunamuussia, jossa on reilusti sulatettua voita.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi