Hyppää sisältöön
Lohi-ruisleipäkranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-ruisleipäkranssi

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lohi-ruisleipäkranssi kruunaa juhlapöydön! Tämä voileipäkakku on herkullinen, mutta myös upean näköinen.

    Ainekset

    12 annosta
    • 2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)

    Lohitäyte

    • 2 pkt (à 150 g) kylmäsavustettua kirjolohta
    • 1 (250 g) paprika
    • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
    • 1 rkl sitruunan mehua
    • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
    • 1 dl tilliä hienonnettuna
    • ripaus mustapippuria
    • 4–5 rkl Pirkka Parhaat konjakkisinappia

    Kostutus

    • 2 dl maitoa

    Kuorrutus

    • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia

    Koristelu

    • 1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta
    • 1 ps jääsalaattia
    • n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
    • 1 (100 g) suippopaprika
    • tilliä

    Ravintosisältö

    • Energia
      659 kJ / 157 kcal
    • Rasva
      8,3 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,1 g
    • Hiilihydraatit
      11,6 g
    • josta sokereita
      4,2 g
    • Proteiini
      7,7 g
    • Suola
      1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika. Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.
    2. Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
    3. Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin. Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä. Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä. Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä. Täytä kolmas kerros samoin. Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
    4. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
    5. Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
    6. Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit. Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla. Peitä kakun reunat jääsalaatilla. Viimeistele tillillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (15 arviota)

    • Mai-kis
      6 vuotta sitten
      Olen maistanut tätä anoppini juhlissa. Kakku oli todella hyvää ja näyttävän näköinen. Tänä äitienpäivänä omaan kahvipöytään.