• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-ruisleipäkranssi

Lohi-ruisleipäkranssi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 230 kcal / annos (170g)

Ainekset

12 annosta
    • 2pkt(à 175 g)halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)

Lohitäyte

Kostutus

    • 2dlmaitoa

Kuorrutus

    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlPirkka turkkilaista jogurttia

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika. Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.
  2. Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
  3. Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin. Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä. Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä. Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä. Täytä kolmas kerros samoin. Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
  4. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
  6. Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit. Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla. Peitä kakun reunat jääsalaatilla. Viimeistele tillillä.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 230 kcal962 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6