Lohi-ruisleipäkranssi
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lohi-ruisleipäkranssi kruunaa juhlapöydön! Tämä voileipäkakku on herkullinen, mutta myös upean näköinen.
Ainekset
12 annosta
- 2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
- 2 pkt (à 150 g) kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 (250 g) paprika
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- ripaus mustapippuria
- 4–5 rkl Pirkka Parhaat konjakkisinappia
Kostutus
- 2 dl maitoa
Kuorrutus
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
Koristelu
- 1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 ps jääsalaattia
- n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
- 1 (100 g) suippopaprika
- tilliä
Ravintosisältö
- Energia659 kJ / 157 kcal
- Rasva8,3 g
- josta tyydyttynyttä4,1 g
- Hiilihydraatit11,6 g
- josta sokereita4,2 g
- Proteiini7,7 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika. Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.
- Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
- Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin. Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä. Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä. Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä. Täytä kolmas kerros samoin. Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
- Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
- Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit. Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla. Peitä kakun reunat jääsalaatilla. Viimeistele tillillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl9,45/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (10,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinenHinta 5,99/kpl39,93/kg
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(40 arviota)
- yli 60 min4,0(159 arviota)
- yli 60 min4,4(89 arviota)
- yli 60 min3,6(170 arviota)
- yli 60 min4,1(7 arviota)
- yli 60 min4,1(21 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (15 arviota)
- Mai-kis6 vuotta sittenOlen maistanut tätä anoppini juhlissa. Kakku oli todella hyvää ja näyttävän näköinen. Tänä äitienpäivänä omaan kahvipöytään.