• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapu-lohivoileipäkakku

Katkarapu-lohivoileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 184 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta
    • 2pkt(à 300 g)paahtoleipää

Katkaraputäyte

    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1rs(200 g)katkaraputuorejuustoa
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • tilliä
    • mustapippurirouhetta

Lohitäyte

Kostutus

    • 1/2kplPirkka kasvisliemikuutiota
    • 2 1/2dlvettä

Kuorrutus

Koristelu

    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1tlk(330 g)Pirkka cocktailkurkkuja
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • tilliä tai herneenversoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta.
  2. Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.
  3. Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä liemi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.
  4. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet,joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.
  5. Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
  6. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
  7. Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.
  8. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaatit.
  9. Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla.
  10. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Ripottele vadille loput tomaatit ja kurkut. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.

Ravintosisältö per 100 g

  • 184 kcal768 kJ
  • Proteiinia6,99 g
  • Hiilihydraatteja18,8 g
  • Rasvaa8,78 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16