Katkarapu-lohivoileipäkakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapu-lohivoileipäkakku

 • Annosmäärä20 annosta
 • Valmistusaikayli 60 min
Katkarapu-lohivoileipäkakku kuuluu juhlapöytään! Suolainen leivonnainen saa makua ja täytettä äyräisisistä ja kalasta - ja tietysti majoneesista!

  Ainekset

  20 annosta
  2 pkt (à 300 g)
   
  paahtoleipää
  tai

  Katkaraputäyte

  1 ps (180 g)
   
  Pirkka katkarapuja (pakaste)
  tai
  1 rs (200 g)
   
  katkaraputuorejuustoa
  tai
  1 rkl
   
  tai
   
  tilliä
  tai
   
  mustapippurirouhetta
  tai

  Lohitäyte

  150 g
   
  kylmäsavustettua kirjolohta
  tai
  1/2 putkiloa (à 150 g)
   
  tai
  100 g
   
  maustamatonta tuorejuustoa
  tai
  1 rkl
   
  sitruunanmehua
  tai
   
  tilliä
  tai
   
  mustapippurirouhetta
  tai

  Kostutus

  1/2 kpl
   
  Pirkka kasvisliemikuutiota
  tai
  2 1/2 dl
   
  vettä
  tai

  Kuorrutus

  1/2 putkiloa (à 150 g)
   
  tai
  200 g
   
  maustamatonta tuorejuustoa
  tai
  1 rkl
   
  sitruunanmehua
  tai
   
  mustapippurirouhetta
  tai

  Koristelu

  1 ps (180 g)
   
  Pirkka katkarapuja (pakaste)
  tai
  1–2 pkt (à 150 g)
   
  kylmäsavustettua kirjolohta
  tai
  1 tlk (330 g)
   
  Pirkka cocktailkurkkuja
  tai
  1 rs (250 g)
   
  Pirkka kirsikkatomaatteja
  tai
   
  tilliä tai herneenversoja
  tai

  Valmistus

  yli 60 min

  Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta.

  Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.

  Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä liemi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.

  Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet,joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

  Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.

  Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

  Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.

  Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaatit.

  Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla.

  Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Ripottele vadille loput tomaatit ja kurkut. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.