Katkarapu-lohivoileipäkakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapu-lohivoileipäkakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Katkarapu-lohivoileipäkakku kuuluu juhlapöytään! Suolainen leivonnainen saa makua ja täytettä äyräisisistä ja kalasta - ja tietysti majoneesista!

    Ainekset

    20 annosta
    2 pkt (à 300 g)
     
    paahtoleipää
    tai

    Katkaraputäyte

    1 ps (180 g)
     
    Pirkka katkarapuja (pakaste)
    tai
    1 rs (200 g)
     
    katkaraputuorejuustoa
    tai
    1 rkl
     
    tai
     
    tilliä
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai

    Lohitäyte

    150 g
     
    kylmäsavustettua kirjolohta
    tai
    1/2 putkiloa (à 150 g)
     
    tai
    100 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
     
    tilliä
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai

    Kostutus

    1/2 kpl
     
    Pirkka kasvisliemikuutiota
    tai
    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai

    Kuorrutus

    1/2 putkiloa (à 150 g)
     
    tai
    200 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai

    Koristelu

    1 ps (180 g)
     
    Pirkka katkarapuja (pakaste)
    tai
    1–2 pkt (à 150 g)
     
    kylmäsavustettua kirjolohta
    tai
    1 tlk (330 g)
     
    Pirkka cocktailkurkkuja
    tai
    1 rs (250 g)
     
    Pirkka kirsikkatomaatteja
    tai
     
    tilliä tai herneenversoja
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta.

    Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.

    Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä liemi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.

    Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet,joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.

    Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.

    Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.

    Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.

    Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaatit.

    Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla.

    Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Ripottele vadille loput tomaatit ja kurkut. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.