Katkarapu-lohivoileipäkakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 pkt (à 300 g) | paahtoleipää tai |
Katkaraputäyte | |
---|---|
1 ps (180 g) | Pirkka katkarapuja (pakaste) tai |
1 rs (200 g) | katkaraputuorejuustoa tai |
1 rkl | tai |
tilliä tai | |
mustapippurirouhetta tai | |
Lohitäyte | |
150 g | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
1/2 putkiloa (à 150 g) | tai |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
tilliä tai | |
mustapippurirouhetta tai | |
Kostutus | |
1/2 kpl | Pirkka kasvisliemikuutiota tai |
2 1/2 dl | vettä tai |
Kuorrutus | |
1/2 putkiloa (à 150 g) | tai |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
mustapippurirouhetta tai | |
Koristelu | |
1 ps (180 g) | Pirkka katkarapuja (pakaste) tai |
1–2 pkt (à 150 g) | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
1 tlk (330 g) | Pirkka cocktailkurkkuja tai |
1 rs (250 g) | Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
tilliä tai herneenversoja tai |
Valmistus
Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Huomioi, että leipä saa olla parin päivän ikäistä. Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Hienonna katkaravut veitsellä. Sekoita rapusilppu juuston joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, hienonnettua tilliä ja mustapippurirouhetta.
Lohitäytettä varten silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu, hienonnettua tilliä, mustapippurirouhetta ja lohisilppu.
Kuumenna kostutukseen tuleva vesi ja liuota siihen kasvisliemikuution puolikas. Jäähdytä liemi. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois.
Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla ja pane sen päälle n. 8 cm leveät leivinpaperisuikaleet,joiden päälle voileipäkakku rakennetaan.
Levitä vadille kuusi leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä pinnalle leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Levitä leipäkerros, kostuta ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim. litran mehutölkki. Anna kakun tiivistyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja mustapippurirouhe. Sivele kakku kuorrutuksella.
Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Halkaise kurkut ja kirsikkatomaatit.
Koristele kakun pinta ruudulliseksi pienillä lohiruusukkeilla, katkaravuilla, kirsikkatomaateilla ja cocktail-kurkuilla. Viimeistele koristelu tillillä tai herneenversoilla.
Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Ripottele vadille loput tomaatit ja kurkut. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.