Siikaa ja savulohipannukakkua
Herkullinen ja täyttävä savulohipannukakku maistuu siian ja tillikastikkeen kanssa.
6 annostayli 60 min450 kcal / annos (290g)
Ainekset
6 annosta
- 600gsiikafileitä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Savulohipannukakku
- 2-3(200 g)perunaa
- 5kananmunaa
- 5dlmaitoa
- 1dlvehnäjauhoja
- 1dlruisjauhoja
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 10(n. 60 g)Pirkka hapankorppua
- 150gkylmäsavustettua lohta
Tillikastike
- 1tlk(2 dl)kermaviiliä
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1rklomenaviinietikkaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- ripaussokeria
Koristeeksi
- 1sitruuna
Valmistus
yli 60 min- Keitä perunat kypsiksi. Keitä 2 munaa koviksi, eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja viipaloi perunat ja munat.
- Sekoita pannukakkutaikinan ainekset eli 3 raakaa munaa, maito, jauhot, tilli ja mausteet keskenään.
- Murenna hapankorput käsin pieniksi paloiksi ja levitä voidellun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Levitä peruna- ja munaviipaleet niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi lohi ja levitä vuokaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
- Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin.
- Mausta kalat. Paista fileet rasvassa ensin nahkapuolelta ja sitten toiselta puolelta kypsiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tarjoile tillikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit
Ravintosisältö per annos 290g100 g
- 450 kcal1 890 kJ
- Proteiinia 39 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi