• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Siikaa ja savulohipannukakkua

Siikaa ja savulohipannukakkua
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 450 kcal / annos (290g)

Ainekset

6 annosta
    • 600gsiikafileitä
    • suolaa
    • mustapippuria

Savulohipannukakku

    • 2-3(200 g)perunaa
    • 5kananmunaa
    • 5dlmaitoa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1dlruisjauhoja
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 150gkylmäsavustettua lohta

Tillikastike

    • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • sokeria

Koristeeksi

    • 1sitruuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kypsiksi. Keitä 2 munaa koviksi, eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja viipaloi perunat ja munat.
  2. Sekoita pannukakkutaikinan ainekset eli 3 raakaa munaa, maito, jauhot, tilli ja mausteet keskenään.
  3. Murenna hapankorput käsin pieniksi paloiksi ja levitä voidellun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Levitä peruna- ja munaviipaleet niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi lohi ja levitä vuokaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  5. Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin.
  6. Mausta kalat. Paista fileet rasvassa ensin nahkapuolelta ja sitten toiselta puolelta kypsiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tarjoile tillikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 450 kcal1 890 kJ
  • Proteiinia39 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille