• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rukiiset lohipalat ja rucola-perunasalaatti

Kirjolohi saa pintaansa kevyen ruisjauhotuksen. Edellispäivänä keitetyistä perunoista perunasalaatti valmistuu nopeasti. Tämäkin resepti vain n. 3,40€/annos*.
Rukiiset lohipalat ja rucola-perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 530 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(580 g)Pirkka kirjolohifileetä, ruodoton (1% suolaa)
    • 1/4dlruisjauhoja
    • (ripaus suolaa)
    • 1-2rklvoita
    • 1kgPirkka perunoita keitettynä (keltainen pussi)
    • 1/2tlsuolaa

Kastike

    • 3rklrypsiöljyä
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 2rklPirkka makeaa sinappia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele suolavedessä keitetyt, kylmät perunat. Ripottele perunoiden pintaan suolaa (1/2 tl). Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa.
  2. Fileoi kirjolohi nahattomaksi ja leikkaa kahdeksaan annospalaan. Pyörittele kalapalat ruisjauhoissa. Kuumenna rasva pannulla ja paista kalapaloja noin 1 1/2-2 minuuttia/puoli.
  3. Lisää rucola perunasalaatin joukkoon ja tarjoa kalapalojen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 530 kcal2 200 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua