Seiti-perunapaistos
Seiti-perunapaistoksen esikuvana on brittiläinen fish pie eli kalapiirakka. Noin 1,00€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(400 g)K-Menu alaskanseitiä, MSC (pakaste)
- 3rklvehnäjauhoja
- 1tlk(184/114 g)K-Menu herkkusieniviipaleita
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/4ruukkuPirkka ruohosipulia
- 1ps(125 g)K-menu perunamuusijauhetta
- 6dlvettä
- 1kananmuna
Valmistus
30 - 60 min- Ota seiti pakkauksesta lautaselle ja anna sen sulaa kohmeiseksi.
- Valmista herkkusienikastike. Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja hetki sekoitellen. Siirrä kattila levyltä ja vatkaa joukkoon maito. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna kastiketta sekoittaen, kunnes se paksuuntuu.
- Valuta herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon vielä ruohosipuli.
- Vatkaa perunamuusijauhe kiehuvan veden joukkoon. Anna perunasoseen hetken tekeytyä ja vatkaa joukkoon kananmuna.
- Paloittele seiti neljään palaan ja siirrä ne uunivuokaan. Kaada päälle herkkusienikastike. Lisää lopuksi perunasose joko lusikalla levittäen tai pursottaen.
- Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja perunasose saanut hieman väriä.
Kommentoi
Mistä tuo vuoka?
Utelias, kuvan vuoka on Falcon-merkkinen. (https://hellajaherkku.fi/tuote/falcon-emalivuoka-20-cm/).
Hyvä arkiresepti, käytän tosin maidon tilalla kermaa.
Ok