• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Seiti-perunapaistosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Seiti-perunapaistos

Seiti-perunapaistoksen esikuvana on brittiläinen fish pie eli kalapiirakka. Noin 1,00€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 3rklK-Menu margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 3dlPirkka kevytmaitoa
    • 1tlk(184/114 g)K-Menu herkkusieniviipaleita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria myllystä
    • 1/4ruukkuPirkka ruohosipulia
    • 1ps(125 g)K-menu perunamuusijauhetta
    • 6dlvettä
    • 1kananmuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota seiti pakkauksesta lautaselle ja anna sen sulaa kohmeiseksi.
  2. Valmista herkkusienikastike. Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja hetki sekoitellen. Siirrä kattila levyltä ja vatkaa joukkoon maito. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna kastiketta sekoittaen, kunnes se paksuuntuu.
  3. Valuta herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon vielä ruohosipuli.
  4. Vatkaa perunamuusijauhe kiehuvan veden joukkoon. Anna perunasoseen hetken tekeytyä ja vatkaa joukkoon kananmuna.
  5. Paloittele seiti neljään palaan ja siirrä ne uunivuokaan. Kaada päälle herkkusienikastike. Lisää lopuksi perunasose joko lusikalla levittäen tai pursottaen.
  6. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja perunasose saanut hieman väriä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua