• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Setsuanilainen keitto

Setsuanilainen keitto on kiinalainen kanakeitto.
Setsuanilainen keitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 156 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 1(100 g)sipuli
    • 1-2(150 g)porkkanaa
    • 1/2(100 g)purjoa
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1rklöljyä
    • n. 450gPirkka broilerinfileesuikaleita, marinoimattomia
    • n. 1lvettä
    • 3rklkanafondia tai 1 kanaliemikuutio
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • 1rklPirkka soijakastiketta
    • 1rklmaissitärkkelysjauhoja + 1 dl vettä
    • n. 50 gmunanuudeleita
    • 1tlk(227 g)bambunversoja
    • 1kananmuna
    • (1-2 tlseesamiöljyä)
    • n. 1/2dlkorianteria tai persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja sienet. Suikaloi porkkana ja huuhdottu, halkaistu purjo. Hienonna halkaistu chili, josta on poistettu siemenet.
  2. Ruskista kattilassa kevyesti tilkassa öljyä broilerisuikaleet. Lisää joukkoon sipuli, purjo, chili ja inkivääriraaste. Mittaa kattilaan vesi ja kanafondi tai kanaliemikuutio. Lisää porkkanat ja sienet. Mausta keitto. Hauduta noin 10 minuuttia.
  3. Lisää keittoon vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho, pätkityt nuudelit ja valutetut bambunversot. Hauduta vielä noin viisi minuuttia.
  4. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita keittoon tasaisena nauhana. Kuumenna keitto. Viimeistele setsuanilainen keitto seesamiöljyllä ja hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 156 kcal654 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3