• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-palvikinkkurisotto

Pirkka-koekeittiössä testattu herkullinen sieni-palvikinkkurisotto yhdistää italialaiset ja kotimaiset maut. Resepti vain noin 1,80 €/annos.
Sieni-palvikinkkurisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 368 kcal / annos (340g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota joukkoon fondi. Pidä kiehuvana.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää sienet. Sekoittele pari minuuttia. Lisää riisi ja sekoita koko ajan, kunnes riisi on muuttunut hieman läpikuultavaksi. Kaada kattilaan valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
  4. Kaada risottoon kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun edellinen neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia. Varmista, että riisit ovat juuri ja juuri kypsiä. Risoton kuuluu jäädä löysäksi. Sekoita joukkoon parmesaani. Pane kansi risoton päälle ja anna tekeytyä noin 2 minuuttia. Annostele risotto kuumennetuille lautasille. Lisää kinkkuviipaleet (ja valuta päälle halutessasi hieman oliiviöljyä). Koristele timjamilla.

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 368 kcal1 540 kJ
  • Proteiinia14,9 g
  • Hiilihydraatteja44,8 g
  • Rasvaa11,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5