Sieni-parmesaaniflammkuchen
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
Taikina | |
---|---|
3 3/4 dl | tai |
1 dl | tattarijauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
3 rkl | tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
Täyte | |
1 rs (200 g) | tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1/2 dl | tai |
3 | rosmariinin oksaa tai |
Lisäksi | |
1 dl (n. 50 g) | tai |
2 rkl | tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 387 kJ / 334 kcal |
Rasva | 18,4 g |
josta tyydyttynyttä | 6,9 g |
Hiilihydraatit | 30,6 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 9,8 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, suola ja öljy. Lisää puolet vedestä haarukalla sekoittaen. Lisää loput vedestä erissä, kunnes rouhea taikina on muodostunut. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, lisää myös kulhoon jääneet jauhot. Vaivaa taikinaa noin minuutin verran, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä taikina löyhästi leivinliinalla.
Pyyhi sienet puhtaiksi talouspaperilla, siisti kanta ja viipaloi sienet.
Kauli taikina soikeaksi levyksi (20 x 40 cm) ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voit myös tehdä kaksi pienempää flammkucheniä.
Levitä pinnalle tuorejuusto ja sienet. Nypi rosmariinista lehdet ja ripottele ne päälle.
Paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Lyhennä paistoaikaa, mikäli teet taikinasta kaksi flammkuchenia.
Viimeistele pinta parmesaanilastuilla ja tryffelillä maustetulla öljyllä. Rouhi päälle mustapippuria. Flammkuchen on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.
Voit käyttää herkkusienten tilalla myös tuoreita suppilovahveroita. Paista sienet nopeasti pannulla ensin, jotta enin sienissä oleva kosteus haihtuu.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy (98 %) tryffeli 250mlHinta 6,25/kpl25,00/l
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,55/kpl5,55/kg
- Keskisen mylly tattarijauho 1kgHinta 6,95/kpl6,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(67 arviota)
- yli 60 min4,3(84 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min4,5(43 arviota)
- yli 60 min4,7(61 arviota)
- 30 - 60 min3,8(18 arviota)
- yli 60 min2,9(19 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
Arvostele resepti
- Tattikori3 vuotta sittenTuo parmesaanituorejuusto todella pöllähtää (tuoksahtaa) uunissa, mutta maku on myös tosi herkullinen.