• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-pekonikeitto

Sieni-pekonikeitto on maukas ja helppotekoinen. Sen kanssa maistuu ruisleipä tai itse tehdyt bruschetat. Resepti vain noin 1,25 €/annos.
Sieni-pekonikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 147 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annostaOsta

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi pekoni, hienonna sipuli ja paloittele puhdistetut sienet. Ruskista pekoni leveäpohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia pekonin rasvassa pari minuuttia. Lisää joukkoon sienet ja kiehauta niitä niin kauan että sienistä irtoava neste on haihtunut.
  2. Ripottele sieniseoksen päälle vehnäjauhot. Lisää vesi kolmessa erässä sekoittaen. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää soijakastike ja kerma. Älä enää keitä. Koristele persiljalla. Tarjoa sieni-pekonikeitto ruisleivän tai bruschettojen kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 147 kcal621 kJ
  • Proteiinia5,4 g
  • Hiilihydraatteja11,4 g
  • Rasvaa8,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13