• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silakka-pastalaatikko

Silakka sopii myös pastalaatikkoon. Kokeile laatikkoa myös Pirkka täysjyväpennepastasta. Tämäkin resepti vain n. 1,55€/annos*.
Silakka-pastalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 910 kcal / annos (370g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna tillin lehdet. Lisää tillin varret ja pasta suolalla maustettuun veteen. Keitä pastaa 9 minuuttia. Valuta pastavesi talteen kulhoon. Poista tillin varret pastan joukosta.
  2. Mausta silakkafileet suolalla, pippurilla ja sitruunan kuorella. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot sekä auringonkukansiemenet pannulla.
  3. Kaada öljyttyyn uunivuokaan kerros pastaa ja asettele päälle puolet silakkafileistä. Lisää puolet hienonnetusta tillistä. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä lopuksi silakkafileiden päälle leipäkuutiot, siemenet ja juustoraaste. Kaada vuokaan vielä talteen ottamaasi keitinlientä noin 6 dl. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 910 kcal3 820 kJ
  • Proteiinia48 g
  • Hiilihydraatteja100 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille