Silakkapihvit uunissa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Silakkafileet valmistuvat uunissa kätevästi ilman käryä! Kaprisvoilla täytetyt kalafileet ovat ihanan meheviä, mutta silti rapsakkapintaisia.
Ainekset
4 annosta
700 g | silakkafileitä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
100 g | voita tai |
1 prk (50 g/35 g) | tai |
1 dl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 564 kJ / 374 kcal |
Rasva | 31,8 g |
josta tyydyttynyttä | 11,9 g |
Hiilihydraatit | 3,8 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 18,4 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Levitä puolet silakkafileistä öljytylle leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle puolet suolasta.
Sekoita pehmeä voi, kaprikset, tilli ja sitruunankuori kulhossa. Levitä jokaiselle fileelle lusikallinen voiseosta. Nosta toiset fileet kanneksi nahkapuoli ylöspäin. Voitele kansifileet kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele päälle korppujauhoja ja loput suolasta.
Paista silakoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes korppujauho saa väriä. Tarjoa fileet esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,15/kpl32,86/kg
- Royal kapris 105/65 gHinta 2,35/kpl36,15/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(3 arviota)
- 30 - 60 min4,7(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(59 arviota)
- 30 - 60 min3,9(163 arviota)
- 30 - 60 min4,3(7 arviota)
- 30 - 60 min3,6(27 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (66 arviota)
- Simpel6 kuukautta sittenOikein hyvä. Laitoin pelkän voin väliin, koska ei ollut kaprista, tilliä ja sitruunaa.
- Timo1 vuosi sittenHyviä olivat, itse ostin reilut 600g ja oli vaikeuksia mahduttaa pellille. Olivat aika pieniä/keskikokoisia. Isoja varmaan mahtuu tuo 700g. 🤤
- Unski2 vuotta sittenHyvää! Lapsetkin (4 & 5v) söivät reippaasti!
- Ann ny ees yks silak!2 vuotta sittenNämä oli tosi hyviä ja ensi kerralla tehdään tupla-annos! Suolan kanssa tarvii olla tarkkana, tarpeeksi, muttei liikaa!