• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipulinen poroleipä

Sipulinen poroleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 538 kcal / annos (250g)

Ainekset

8 annosta
    • 3dlvettä
    • 1/2dlsiirappia
    • 1tlsuolaa
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • 1/2dlaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    • 1 1/2dlPirkka kaurahiutaleita

Täyte

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi eli 42-asteiseksi. Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota leivinliinan alla täytteen valmistamisen ajan.
  2. Viipaloi huuhdeltu, halkaistu purjo. Kuori ja viipaloi myös punasipulit. Kuullota purjo ja punasipulit öljyssä.
  3. Hienonna poro ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa juustoraastetta lukuunottamatta ja mausta seos timjamilla ja mustapippurilla.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Toinen taikinapaloista, joka tulee leivän kanneksi, saa olla isompi. Kauli pohjaksi tuleva taikinapala uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta se pellille leivinpaperin päälle kaulimen avulla.
  5. Jaa levy kevyesti taikinapyörällä 16 ruuduksi ja nostele täytettä niille. Ripottele täytteen pinnalle juustoraastetta.
  6. Kauli kanneksi tuleva levy leivinpaperin päällä hieman pohjalevyä suuremmaksi. Rullaa taikinalevy leivinpaperin kanssa kääröksi. Nosta käärö täytteiden päälle, rullaa auki ja poista leivinpaperi. Painele taikinaa kevyesti ruutujen välistä ja jaa ruudut näkyviin taikinapyörällä.
  7. Pistele pinta haarukalla. Voitele leipä munalla. Ripottele päälle juustoraastetta ja pinjansiemeniä.
  8. Paista 200 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 20 minuuttia. Tarjoa sipulinen poroleipä haaleana vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 538 kcal2 250 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja51 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1