Sitruuna-lehtikaalipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-lehtikaalipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Helppo sitruunainen kastike valmistuu sillä välin kun keität pastan. Rapea lehtikaali ja paahdetut hasselpähkinät viimeistelevät annoksen.

    Ainekset

    4 annosta
    350 g
     
    tai
    150 g
     
    lehtikaalia
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    n. 1/2 dl
     
    pastan keitinvettä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa ja mustapippuria
    tai
    1/2 dl
     
    paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    942 kJ / 224 kcal
    Rasva
    9,5 g
    josta tyydyttynyttä
    3,2 g
    Hiilihydraatit
    25,5 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    7,7 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista kova lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

    Paista lehtikaaleja pannulla öljyssä (1 rkl) muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Siirrä sivuun.

    Lisää pannulle öljyä (1 rkl) ja kuullota valkosipulia muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita parmesani kuuman kerman joukkoon.

    Valuta pasta ja ota osa keitinvedestä talteen. Sekoita pasta, keitinvesi (n.1/2 dl), lehtikaalit, sitruunanmehu ja -kuori kastikkeen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle rouhitut hasselpähkinät. Tarjoa pasta raastetun parmesanin kanssa.

    Jos kastike on liian paksua, voit lisätä tilkan pastan keitinvettä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −15 %
      Rummo Mezzi Rigatoni No51 pasta 500g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      4,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,65/kpl (5,30/kg)
    • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 10,35/kpl
      20,70/l
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (108 arviota)

    • Susanna
      1 kuukausi sitten
      Ei maistu oikein miltään. Pastaa tulee ihan valtava kasa verrattuna kaikkeen muuhun.
    • Amalia
      3 kuukautta sitten
      Hyvää oli. Kerman sijaan käytin kaurakasvisrasvasekoitetta. Ensi kerralla lisään myös mozzarellaa joukkoon.
    • eden
      2 vuotta sitten
      helppo ja nopee pasta! hyvälle maistui!
    • Camilla
      2 vuotta sitten
      Vi har gjort pastan två gånger. Första gången följde vi receptet och den blev lite smaklös. Andra gången kryddade vi grönkålen rikligt med salt och peppar när vi stekte den. Vi tillsatte också tärnad och stekt halloumi i slutet för att pastan skulle bli matigare. God vardagsmat, kommer göra den igen.
    • jr
      2 vuotta sitten
      Oikein hyvää oli ja mausteita tarpeeksi. Ja niitähän voi itse lisätä.
    • ei jatkoon
      2 vuotta sitten
      mausteet puuttui ja rehellisesti ruoka maistui mutta myös näytti aivan kammottavalle. ei tullut syötyä enkä tekisi uudestaan. yleensä menee pasta jos toisenkinlainen mutta tämä ei uponnut