Sliderit aasialaisittain
Aasia kohtaa USA:n. Sliderit eli minihampurilaiset täytetään naudan fileesuikaleilla, kurkku-korianterisalaatilla sekä hoisinkastikkeella ja tummalla misotahnalla maustetulla kastikkeella.
11 kplyli 60 min
Ainekset
11 kpl
Minibriossisämpylät
- 25gtuorehiivaa tai
- 2tlkuivahiivaa
- 1/2dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 2kananmunaa
- 6dlvehnäjauhoja
- 175ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
- 1kananmuna (voiteluun)
Täytteeksi
- 200-250gmureaa naudan ulko- tai sisäfileetä
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka rypsiöljyä
- 1dlhyvää valmista majoneesia (esim. Hellmann´s)
- 1dlpaahdettua sipulia
Kurkku-korianterisalaatti
- 1/4keskikokoisesta kurkusta
- 1(50 g)pieni porkkana
- 1kevätsipulinvarsi
- 3rklpuristettua mehua
- 1tlsokeria
- 1tlriisiviinietikkaa
- 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
- ripaus suolaa
Maustekastike
- 3rkllimetin puristettua mehua
- 2rklhoisinkastiketta
- 1 1/2rkltummaa misotahnaa
- 1rklvettä
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1/2rklsoijakastiketta
- 1tltuoretta chiliä hienonnettuna
- 1murskattu valkosipulinkynsi
- 1/2tlraastettua tuoretta inkivääriä
Valmistus
yli 60 min- Valmista minibriossisämpylät. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa noin 15-20 minuuttia. Anna taikinan kohota tunti jääkaapissa peitettynä.
- Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat pieniksi pulliksi. Laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä noin tunti.
- Voitele pullat munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Valmista salaatti. Leikkaa kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi tikuiksi. Lisää sekaan silputtu kevätsipuli. Yhdistä limemehu, sokeri, riisiviinietikka ja suola. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja kääntele liemi kurkkusalaatin sekaan silputun korianterin kanssa.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pinta tulikuumalla pannulla öljytilkassa rapean ruskeaksi parin minuutin ajan per puoli. Liha saa jäädä roseeksi keskeltä. Jätä liha sivuun pariksi minuutiksi vetäytymään ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi.
- Kokoa sliderit. Halkaise pullat ja voitele pohjan sisäpintaan majoneesia. Lisää valutettua kurkkusalaattia, viipaloitua lihaa ja kastiketta. Viimeistele pinta rapealla paahdetulla sipulilla. Paina kansi päälle ja nauti heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Olisi mahtavaa jos reseptit voisi tilata suoraan tästä, silloin käyttäisin kotiinkuljetusta.