Sliderit aasialaisittainTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sliderit aasialaisittain

Aasia kohtaa USA:n. Sliderit eli minihampurilaiset täytetään naudan fileesuikaleilla, kurkku-korianterisalaatilla sekä hoisinkastikkeella ja tummalla misotahnalla maustetulla kastikkeella.

  • 11 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

11 kpl

Minibriossisämpylät

Täytteeksi

    • 200-250gmureaa naudan ulko- tai sisäfileetä
    • suolaa ja rouhittua mustapippuria
    • tilkka rypsiöljyä
    • 1dlhyvää valmista majoneesia (esim. Hellmann´s)
    • 1dlpaahdettua sipulia

Kurkku-korianterisalaatti

    • 1/4keskikokoisesta kurkusta
    • 1(50 g)pieni porkkana
    • 1kevätsipulinvarsi
    • 3rklpuristettua mehua
    • 1tlsokeria
    • 1tlriisiviinietikkaa
    • 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
    • ripaus suolaa

Maustekastike

    • 3rkllimen puristettua mehua
    • 2rklhoisinkastiketta
    • 1 1/2rkltummaa misotahnaa
    • 1rklvettä
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2rklsoijakastiketta
    • 1tltuoretta chiliä hienonnettuna
    • 1murskattu valkosipulinkynsi
    • 1/2tlraastettua tuoretta inkivääriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista minibriossisämpylät. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista.
  2. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa noin 15-20 minuuttia. Anna taikinan kohota tunti jääkaapissa peitettynä.
  3. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat pieniksi pulliksi. Laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä noin tunti.
  4. Voitele pullat munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Valmista salaatti. Leikkaa kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi tikuiksi. Lisää sekaan silputtu kevätsipuli. Yhdistä limemehu, sokeri, riisiviinietikka ja suola. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja kääntele liemi kurkkusalaatin sekaan silputun korianterin kanssa.
  6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  7. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pinta tulikuumalla pannulla öljytilkassa rapean ruskeaksi parin minuutin ajan per puoli. Liha saa jäädä roseeksi keskeltä. Jätä liha sivuun pariksi minuutiksi vetäytymään ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi.
  8. Kokoa sliderit. Halkaise pullat ja voitele pohjan sisäpintaan majoneesia. Lisää valutettua kurkkusalaattia, viipaloitua lihaa ja kastiketta. Viimeistele pinta rapealla paahdetulla sipulilla. Paina kansi päälle ja nauti heti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua