Soijarouhekastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
Soijarouhekastike on helppo lihaton ja vegaaninen vaihtoehto jauhelihakastikkeelle. Kaurakerma pyöristää mukavasti kastikkeen makua.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 (100 g) | porkkana tai |
1/2 dl | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
n. 2 dl | vettä tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 ps (300 g) 2 dl | Hälsans kök soijarouhetta (pakaste) tai Soyappétit tummaa soijarouhetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 826 kJ / 198 kcal |
Rasva | 6,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 14,3 g |
josta sokereita | 8,2 g |
Proteiini | 17,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuullota sipuleita ja valkosipuleita öljyssä pannulla. Lisää porkkanaraaste ja tomaattisose. Jos käytät pakastesoijarouhetta, lisää myös se pannulle. Kuumenna muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Lisää myös soijarouhe, jos käytät kuivattua rouhetta. Lisää mausteet ja hauduta noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi joukkoon kaura kasvisrasvasekoite ja kuumenna sekoittaen, älä enää keitä. Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi spagetin kanssa bolognesen tapaan.