Soijarouhekastike
Soijarouhekastike on helppo lihaton ja vegaaninen vaihtoehto jauhelihakastikkeelle. Kaurakerma pyöristää mukavasti kastikkeen makua. Noin 1,45€/annos*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 1(100 g)porkkana
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- n. 2dlvettä
- n. 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1rklpizzamaustetta
- 1tlk(2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- 1ps(300 g)Hälsans kök soijarouhetta (pakaste) tai
- 2dlSoyappétit tummaa soijarouhetta
Valmistus
alle 30 min- Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuullota sipuleita ja valkosipuleita öljyssä pannulla. Lisää porkkanaraaste ja tomaattisose. Jos käytät pakastesoijarouhetta, lisää myös se pannulle. Kuumenna muutaman minuutin ajan.
- Lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Lisää myös soijarouhe, jos käytät kuivattua rouhetta. Lisää mausteet ja hauduta noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi joukkoon kaura kasvisrasvasekoite ja kuumenna sekoittaen, älä enää keitä. Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi spagetin kanssa bolognesen tapaan.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Todella suolaista! Jatkossa puolet suolan määrästä riittänee. Muutoin maku hyvä.