Sushirulla katkaravuista ja avokadostaReseptin teki kumppani

Sushirulla katkaravuista ja avokadosta

Juhlava ja kaunis sushirulla katkaravuista sopii joulun perinteiseenkin kalapöytään. Raikkaassa sushirullassa myös avokado, korianteri ja seesaminsiemenmajoneesi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi seisomaan veteen 20 minuutiksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Siirrä riisi kulhoon, lisää riisiviinietikka ja sekoita kevyesti puulastalla nostellen, ettei riisi puuroudu. Levitä riisi laakealle vadille ja jäähdytä huoneenlämmössä.
  2. Kuori retikka ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Hienonna korianteri. Poista avokadosta kivi ja kuori ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Paista katkaravut runsaassa öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Lisää majoneesiin seesaminöljy ja ¾ siemenistä ja sekoita. Kokoa sushirullat. Jaa riisi neljään osaan ja taputtele se tasaisesti merilevälevyjen päälle. Käännä levyt ylösalaisin, riisipinta alaspäin kelmua vasten. Levitä merilevän päälle majoneesi, katkaravut, korianteri sekä avokado- ja retikkatangot. Raaka-aineet levitetään pienelle noin 2-3 cm:n alueelle, poikittain rullaussuuntaa vasten (valtaosa merilevästä jää peittämättä).
  4. Kääri levyt kelmun tai bambumaton avulla kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.
  5. Leikkaa sushirulla terävällä veitsellä valmiiksi annospaloiksi. Pursota annospalojen leikkuupinnan päälle seesaminsiemenmajoneesia pieninä täplinä ja koristele seesaminsiemenillä ja mädillä. Sushirullan voi tarjota myös kääretortun tapaan. Leikkaa sushi annospaloiksi, mutta jätä se kääretortun muotoon. Koristele pinta kuten edellä.
  6. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa. Reseptistä tulee 4 rullaa.

Tiesitkö että...

Muistathan, että sushi on herkullisimmillaan aina heti valmistuksen jälkeen.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua