Sushirulla sienistä ja munakkaasta
Kaunis sushirulla kasviksista sopii uudistamaan joulun kalapöytää. Raikkaassa sushirullassa maistuvat siitakesienet, munakas, kesäkurpitsa ja soijamajoneesi.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 3dl(270 g)sushiriisiä
- 4dlkylmää vettä
- 1dlBlue Dragon Sushi Su maustettua riisiviinietikkaa
- 1rklPirkka japanilaista soijakastiketta
- 1 1/2rklmiriniä
- 1rklsokeria
- 2rklrypsiöljyä
- 4rs(à 100 g)siitakesieniä
- 1/3(120 g)kesäkurpitsaa
- 4rklmajoneesia
- 1psSalaattisekoitus
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi seisomaan veteen 20 minuutiksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Siirrä riisi kulhoon, lisää riisiviinietikka ja sekoita kevyesti puulastalla nostellen, ettei riisi puuroudu. Levitä riisi laakealle vadille ja jäähdytä huoneenlämmössä.
- Vatkaa kananmunat, lisää soija, mirin ja sokeri. Sekoita hyvin. Paista munakas rypsiöljyssä (munakas saa jäädä vaaleaksi) ja anna jäähtyä. Suikaloi siitakesienet ja paista ne pannussa. Leikkaa 1/3 kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja loput noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Suikaloi jäähtynyt munakas.
- Mausta majoneesi soijalla ja sekoita.
- Kokoa sushirullat. Jaa riisi neljään osaan ja taputtele se tasaisesti merilevälevyjen päälle. Käännä levyt ylösalaisin, riisipinta alaspäin kelmua vasten. Levitä merilevän päälle majoneesi, siitakesienet, kesäkurpitsatangot ja munakas. Raaka-aineet levitetään pienelle noin 2-3 cm:n alueelle, poikittain rullaussuuntaa vasten (valtaosa merilevästä jää peittämättä). Kääri levyt kelmun tai bambumaton avulla kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet tasaisesti sushirullien päälle. Leikkaa sushirulla terävällä veitsellä annospaloiksi. Pursota annospalojen päälle soijamajoneesia pieniä täplinä ja koristele salaatinlehdillä. Sushirullan voi tarjota myös kääretortun tapaan. Leikkaa sushi annospaloiksi, mutta jätä se kääretortun muotoon. Koristele pinta kuten edellä. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Sushi on herkullisimmillaan aina heti valmistuksen jälkeen.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi