Sushirulla sienistä ja munakkaastaReseptin takana kumppani

Sushirulla sienistä ja munakkaasta

Kaunis sushirulla kasviksista sopii uudistamaan joulun kalapöytää. Raikkaassa sushirullassa maistuvat siitakesienet, munakas, kesäkurpitsa ja soijamajoneesi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 3dl(270 g)sushiriisiä
    • 4dlkylmää vettä
    • 1dlBlue Dragon Sushi Su maustettua riisiviinietikkaa
    • 1rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 1 1/2rklmiriniä
    • 1rklsokeria
    • 2rklrypsiöljyä
    • 4rs(à 100 g)siitakesieniä
    • 1/3(120 g)kesäkurpitsaa
    • 4rklmajoneesia
    • 1psSalaattisekoitus

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi seisomaan veteen 20 minuutiksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Siirrä riisi kulhoon, lisää riisiviinietikka ja sekoita kevyesti puulastalla nostellen, ettei riisi puuroudu. Levitä riisi laakealle vadille ja jäähdytä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa kananmunat, lisää soija, mirin ja sokeri. Sekoita hyvin. Paista munakas rypsiöljyssä (munakas saa jäädä vaaleaksi) ja anna jäähtyä. Suikaloi siitakesienet ja paista ne pannussa. Leikkaa 1/3 kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja loput noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Suikaloi jäähtynyt munakas.
  3. Mausta majoneesi soijalla ja sekoita.
  4. Kokoa sushirullat. Jaa riisi neljään osaan ja taputtele se tasaisesti merilevälevyjen päälle. Käännä levyt ylösalaisin, riisipinta alaspäin kelmua vasten. Levitä merilevän päälle majoneesi, siitakesienet, kesäkurpitsatangot ja munakas. Raaka-aineet levitetään pienelle noin 2-3 cm:n alueelle, poikittain rullaussuuntaa vasten (valtaosa merilevästä jää peittämättä). Kääri levyt kelmun tai bambumaton avulla kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.
  5. Asettele kesäkurpitsaviipaleet tasaisesti sushirullien päälle. Leikkaa sushirulla terävällä veitsellä annospaloiksi. Pursota annospalojen päälle soijamajoneesia pieniä täplinä ja koristele salaatinlehdillä. Sushirullan voi tarjota myös kääretortun tapaan. Leikkaa sushi annospaloiksi, mutta jätä se kääretortun muotoon. Koristele pinta kuten edellä. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Sushi on herkullisimmillaan aina heti valmistuksen jälkeen.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Yutaka Sushi riisi 500g
    Yutaka Sushi riisi 500g
    3,69/kpl
    7,38/kg
  • Saitaku Sushi Riisi 500g
    Saitaku Sushi Riisi 500g
    4,30/kpl
    8,60/kg
  • Blue Dragon sushiriisi 500g
    Blue Dragon sushiriisi 500g
    4,15/kpl
    8,30/kg
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Pirkka riisiviinietikka 100ml
    1,95/kpl
    19,50/l
  • Kikkoman sushi riisiviinietikka 300ml
    Kikkoman sushi riisiviinietikka 300ml
    5,49/kpl
    15,25/l
  • Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    3,59/kpl
    23,93/l
  • Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    1,99/kpl
    5,72/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    3,29/kpl
    5,67/kg
  • Kultamuna L10 680g luomu
    Kultamuna L10 680g luomu
    3,99/kpl
    5,87/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    1,69/kpl
    11,27/l
  • Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    2,09/kpl
    13,93/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    1,15/kpl
    7,67/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
    0,85/kg