• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Syksyn omena-puolukkapulla

Syksyn omena-puolukkapulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (100g)

Ainekset

1 pellillinen
    • 1/2annostapullataikinaa vehnäjauhopussin ohjeen
    • mukaan

Täyte

Muruseos

    • 1 1/2dlLuomu -vehnäjauhoja
    • 1 1/2dlPirkka Luomu -kaurahiutaleita
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlkanelia
    • 100gkylmää margariinia
    • 2dl(n. 60 g)Pirkka mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista 2 1/2 dl:n pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kohota hyvin.
  2. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi mantelilastut.
  4. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  5. Lado omenat pohjalle aivan reunoja myöten. Ripottele omenoiden päälle puolukat ja muruseos. Pullan reunoja ei tarvitse voidella, koska täytettä tulee aivan reunoille saakka. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Tarjoa pulla haaleana kahvin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 290 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille