• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tahmeat siiderissä marinoidut lampaankyljykset ja uunifetaReseptin takana bloggaaja

Tahmeat siiderissä marinoidut lampaankyljykset ja uunifeta

Herkulliset siiderimarinoidut lampaankyljykset hurmaavat suussa sulavan uunifetan kanssa. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 600g(n. 8 kpl)lampaankyljyksiä
    • öljyä paistamiseen
    • 1dlkevätsipulia hienonnettuna

Marinadi

    • 1dlsoijakastiketta
    • 2murskattua valkosipulinkynttä
    • 1tlraastettua inkivääriä
    • 1prk(70 g)tomaattisosetta
    • 2rklöljyä
    • 1tlmustapippuria
    • 1/2dl(kookos)sokeria
    • 1/2tltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Uuunissa paahdettu feta

Lisäksi tarjolle

    • 300gPirkka Parhaat kiviuuniciabattaa tai kierrepatonkia
    • 200-300gPirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja
    • 1dlPirkka Parhaat maustettua ekstraneitsytoliiviöljyä (esim. basilika) leivän dippaukseen

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lampaankyljysten päälle.
  2. Anna marinoitua kylmässä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa.
  4. Laita fetajuusto uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle mausteet ja oliivit. Anna paistua 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
  5. Paista kyljykset pannulla noin 2 minuuttia puoli. Viimeistele kevätsipulilla.
  6. Leikkaa kiviuunileipä paloiksi, laita tarjolle kyljysten lisäksi uunifeta, oliiveja sekä mausteöljyä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua