• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tahmeat siiderissä marinoidut lampaankyljykset ja uunifetaReseptin takana bloggaaja

Tahmeat siiderissä marinoidut lampaankyljykset ja uunifeta

Herkulliset siiderimarinoidut lampaankyljykset hurmaavat suussa sulavan uunifetan kanssa. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 600gn. 8 kpllampaan kyljyksiä
    • öljyä paistamiseen
    • 1dlpilkottua kevätsipulia

Marinadi

    • 1,5dlPirkka Parhaat Cidre brut siideriä
    • 1dlsoijakastiketta
    • 2kplmurskattua valkosipulinkynttä
    • 1tlraastettua inkivääriä
    • 1prk70 gtomaattisosetta
    • 2rklöljyä
    • 1tlmustapippuria
    • 0,5dl(kookos)sokeria
    • 0,5tltuoretta rosmariinia pilkottuna

Uuunissa paahdettu feta

    • 1pkt200 gPirkka Parhaat fetajuustoa
    • 10kpl350 g/200 gPirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliiveja
    • 1tloreganoa
    • 0,5tlmustapippuria

Lisäksi tarjolle

    • 300gPirkka Parhaat kiviuuniciabattaa tai kierrepatonkia
    • 300-200gPirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja
    • 1dlPirkka Parhaat maustettua ekstraneitsytoliiviöljyä (esim. basilika) leivän dippaukseen

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lampaankyljysten päälle.
  2. Anna marinoitua kylmässä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa.
  4. Laita fetajuusto uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle mausteet ja oliivit. Anna paistua 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
  5. Paista kyljykset pannulla n. 2 minuuttia puoli. Viimeistele kevätsipulilla.
  6. Leikkaa kiviuunileipä paloiksi, laita tarjolle kyljysten lisäksi uunifeta, oliiveja sekä mausteöljyä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua