Tahmeat siiderissä marinoidut lampaankyljykset ja uunifeta
Herkulliset siiderimarinoidut lampaankyljykset hurmaavat suussa sulavan uunifetan kanssa. Ihastu Beach House Kitchen -blogin reseptiin.
- yli 60 min
Ainekset
- 600g(n. 8 kpl)lampaankyljyksiä
- öljyä paistamiseen
- 1dlkevätsipulia hienonnettuna
Marinadi
- 1dlsoijakastiketta
- 2murskattua valkosipulinkynttä
- 1tlraastettua inkivääriä
- 1prk(70 g)tomaattisosetta
- 2rklöljyä
- 1tlmustapippuria
- 1/2dl(kookos)sokeria
- 1/2tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
Uuunissa paahdettu feta
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 10(350 g / 200 g)Pirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja
- 1tloreganoa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi tarjolle
- 300gPirkka Parhaat kiviuuniciabattaa tai kierrepatonkia
- 200-300gPirkka Parhaat kreikkalaisia oliiveja
Valmistus
yli 60 min- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lampaankyljysten päälle.
- Anna marinoitua kylmässä ainakin 3-4 tuntia, mielellään yön yli.
- Nosta lihat lämpimään tuntia ennen paistoa.
- Laita fetajuusto uunin kestävään astiaan ja ripottele päälle mausteet ja oliivit. Anna paistua 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
- Paista kyljykset pannulla noin 2 minuuttia puoli. Viimeistele kevätsipulilla.
- Leikkaa kiviuunileipä paloiksi, laita tarjolle kyljysten lisäksi uunifeta, oliiveja sekä mausteöljyä dippailua varten.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen tulossa Toini annni