• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin punajuuri-loimulohisalaatti

Lämmin punajuuri-loimulohisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (345g)

Ainekset

4 annosta
    • 4-5(500 g)Pirkka Luomu perunaa
    • 2(200 g)Pirkka Luomu sipulia
    • 3-4rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2-3tlsitruunankuorta raastettuna
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1ruukkurucolaa
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 2-3rklPirkka kapriksia
    • 1-2rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja lohko perunat sekä punajuuret. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Sekoita öljy, sitruunankuoriraaste, suola sekä pippuri kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa ja kaada ne leivinpaperin päälle pellille. (Voit maustaa punajuuret myös erikseen, jotta ne eivät värjää perunoita ja sipuleita.) Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Siirrä kasvikset laakealle tarjoiluvadille.
  3. Poista lohesta nahka ja paloittele kala. Levitä lohipalat, revitty rucola, tilli ja kaprikset kasvisten päälle. Pirskottele pinnalle sitruunanmehua. Tarjoa haaleana tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille