Lämmin punajuuri-loimulohisalaatti
Lämmin punajuuri-loimulohisalaatti yhdistelee herkullisesti mm. loimukirjolohta, perunaa, kapriksia ja oliiviöljyä. Tarjoile salaatti haaleana, tuoreen leivän kanssa.
4 annosta30 - 60 min380 kcal / annos (330g)
Ainekset
4 annosta
- 4-5(500 g)Pirkka Luomu perunaa
- 3-4(500 g)Pirkka punajuurta
- 2(200 g)Pirkka Luomu sipulia
- 2-3tlsitruunankuorta raastettuna
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 250gloimukirjolohifileepalaa
- 1ruukkurucolaa
- 1dltilliä hienonnettuna
- 2-3rklPirkka kapriksia
- 1-2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Pese, kuori ja lohko perunat sekä punajuuret. Kuori ja lohko sipulit.
- Sekoita öljy, sitruunankuoriraaste, suola sekä pippuri kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa ja kaada ne leivinpaperin päälle pellille. (Voit maustaa punajuuret myös erikseen, jotta ne eivät värjää perunoita ja sipuleita.) Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Siirrä kasvikset laakealle tarjoiluvadille.
- Poista lohesta nahka ja paloittele kala. Levitä lohipalat, revitty rucola, tilli ja kaprikset kasvisten päälle. Pirskottele pinnalle sitruunanmehua. Tarjoa haaleana tuoreen leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 330g100 g
- 380 kcal1 590 kJ
- Proteiinia 21 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi