Täytetyt tomaatit
Basilikalla ja oreganolla maustetut ja jauhelihalla täytetyt uunitomaatit vievät ajatukset Välimeren rannoille. Huikean hyvään liemeen voit dippailla leipää. Noin 2,30€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 9(n. 1,2 kg)tomaattia
- 1/2tlsuolaa
- 2rklPirkka voita
Täyte
- 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
- 1/4dlPirkka korppujauhoja
- 3/4dlmaitoa
- 1 1/2dlPirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
- 2tlbasilikaa
- 2tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa tomaateista "hatut" ja siirrä ne sivuun. Koverra tomaattien sisus siivilään, koverra myös hatuista siemenet. Ripauta 1/4 tl suolaa päälle ja anna valua kulhoon. Tätä nestettä tarvitaan myöhemmin tomaattien paistamiseen. Viipaloi valkosipulinkynsi 9 palaan.
- Sekoita korppujauhot ja maito kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
- Kumoa jauheliha ja loput täytteen ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä massasta pieni pallo ja kypsennä se mikrossa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Valitse tomaateille vuoka, johon tomaatit juuri ja juuri mahtuvat. Nosta tomaatit vuokaan, ripauta ¼ tl suolaa tomaattien sisälle. Nosta valkosipuliviipale jokaisen tomaatin pohjalle.
- Täytä tomaatit jauhelihaseoksella ja nosta hattu päälle. Valuta oliiviöljy pinnalle ja laita nokare voita kunkin tomaatin päälle. Kaada tomaateista valutettu neste vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia riippuen tomaattien kypsyydestä. Voit tarjota tomaatit liemen kanssa kuumina tai hetken jäähtyneinä. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää.
Kommentoi
Hei! Minäkin mietin, että eikö jauheliha pidä ensin ruskistaa. Nyt ei meinaa uunissa kypsyä. Kun ohjeessa luki pieni pallo, ymmärsin, että otetaan siis vain vähän, jotta voi maistaa, onko mausteita tarpeeksi. Minusta voisi selkiyttää tuota ohjetta. 👍
Ensi kerralla sitten, reseptissä tomaatit täytetään raa'alla jauhelihalla, jonka jälkeen tomaatit kypsennetään uunissa. Tarvittaessa paistoaikaa voi hiukan pidentään, jos jauheliha ei kypsy.
Todella mauton täyte vaikka lisäsin itse siihen sipulia ja maustetta. Tomaattien liemikin ei kyllä maistu yhtään miltään ellei sitä mausta kunnolla.
Epätoivokokki, siitä pienestä pallosta maistetaan, onko mausteet kohdillaan. Sitten täytetään tomaatit jne. :)
Nyt ei oikein avaudu ohje; Pyöritä massasta(siis jauhelihasta) pieni pallo ja kypsennä se mikrossa. Mitä tälle pienelle pallolle tehdään sen jälkeen? Eikö jauhelihamassa kypsy uunissa kun sillä täytetään tomaatit? Haluaisin tehdä tätä pe 8.5. Toivottavasti vastaatte pian !
Epätoivokokki, jauhelihasta muotoillun pallon voi lisätä muun jauhelihamassan joukkoon ja täyttää sillä tomaatit.
Kyllä pitää olla isoja tomaatteja, että saa niihin ahdettua 400g jauhelihaa...