• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Täytetyt tomaatit

Täytetyt tomaatit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 62 kcal / 100 g

Ainekset

    • 10-12tomaattia

Täyte

    • 200gsalaattijuustoa öljyssä
    • 2dlmustia oliiveja
    • 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1ruukkutuoretta basilikaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • (suolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa tomaateista lakit. Koverra varovasti teelusikalla sisustaa pois. Käytä sisus muihin ruokiin tomaattimurskan tavoin.
  2. Valuta fetajuustokuutioista öljy toiseen astiaan (öljyä voi käyttää mm. paistamiseen tai salaatinkastikkeeseen) ja kaada juustokuutiot laakeaan kulhoon ja painele niitä haarukalla vähän pienemmiksi.
  3. Leikkaa oliivit viipaleiksi ja sekoita joukkoon sipulikuutioiden kera. Lisää sitruunanmehu, hienonnettu basilika, pippuri (ja suola).
  4. Valuta joukkoon noin kolme ruokalusikallista fetajuustopurkin öljyä ja sekoita. Jaa täyte tasan tomaateille ja nosta lakit takaisin päälle. Tarjoa alkuruokana, noutopöydässä tai iltapalana hyvän leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 62 kcal257 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1