• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Thai-siika

Thai-siika
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • nuudelia tai
    • Pirkka jasmiiniriisiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata katkaravut. Nypi ruodot kaloista ja leikkaa fileet reiluiksi, noin 3 cm:n suikaleiksi. Mausta kalapalat sitruunanmehulla ja suolalla.
  2. Paloittele ananas tai valuta säilykeananaspalat.
  3. Kuumenna öljyä, currytahnaa ja inkivääriä wokissa hetki, jotta maut irtoavat. Lisää wokkiin kookosmaito, kalakastike ja ananakset. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kalapalat kastikkeeseen. Anna kalojen kypsyä kannen alla noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Lisää lopuksi katkaravut ja anna niiden lämmetä pari minuuttia. Vältä turhaa sekoittamista, etteivät kalat hajoa. Ripottele päälle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa nuudelin tai jasmiiniriisin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa ruoka juhlavasti ananaksen kuorista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal444 kJ
  • Proteiinia6,55 g
  • Hiilihydraatteja5,34 g
  • Rasvaa6,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2