Panangcurry broileristaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Panangcurry broilerista

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Thaimaalainen tai nimensä mukaisesti malesialainen panang curry on mausteinen, mutta kuitenkin hieman miedompi thaimaalainen kastikeruoka.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 rs (450 g)
 
Pirkka Vikkelät kanan fileesuikaleita, maustamaton
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1–2
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 dl
 
kuorittuja maapähkinöitä
tai
2 rkl
 
tai
1 tlk (400 ml)
 
tai
2 tl
 
kalakastiketta
tai
1–2 rkl
 
limetinmehua
tai
2 tl
 
limetinkuoriraastetta (n. 2 limettiä)
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
 
tuoretta basilikaa tai Thaibasilikaa
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
605 kJ / 145 kcal
Rasva
9,9 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
2,8 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
10,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja hienonna chili. Kuori halutessasi pähkinät ja paahda ne kuivassa, kuumassa pannussa.

Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Kuullota sipulit, lisää currytahna ja chilit. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5–10 minuuttia, niin että broilerit ovat kypsiä.

Lisää lopuksi suikaloitu basilika ja pähkinät. Koristele halutessasi annokset kokonaisilla chilirenkailla. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa curryn myös naudanlihasuikaleista tai kasvisversiona tofusta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka kuorittu maapähkinä 150g
    Hinta 1,09/kpl
    7,27/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka keltainen currytahna 114g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    15,35/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (17,46/kg)
  • Lime
    Hinta n. 0,40/kpl
    4,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka basmatiriisi 1kg
    Hinta 3,49/kpl
    3,49/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Salliselta Maapähkinä 250g
    Hinta 1,65/kpl
    6,60/kg
  • K-Menu maapahkinä 1kg
    Hinta 3,25/kpl
    3,25/kg
  • Spice Up! KeltainenThai currytahna 100g
    Hinta 2,79/kpl
    27,90/kg
  • Spice Up Kookosmaito 400ml
    Hinta 2,45/kpl
    6,13/l
  • Biona Luomu kookosmaito 400ml
    Hinta 3,19/kpl
    7,98/l
  • Santa Maria Kalakastike 200ml
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/l
  • Spice Up! Thai Kalakastike 200ml
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Urtekram basmati täysjyväriisi 500g luomu
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Urtekram basmatiriisi 500g
    Hinta 4,29/kpl
    8,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (254 arviota)

  • Yanayana
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyvää!
  • Farnese
    1 vuosi sitten
    Delicious!!! Try this!!!
  • Farnese
    1 vuosi sitten
    Delicious!!! Try this!!!
  • Farnese
    1 vuosi sitten
    Awesome Food
  • Chili
    1 vuosi sitten
    Aika mieto, chiliä saa lisätä enemmän kuin reseptissä. Thaibasilikan kanssa suhteellisen aito maku muuten.
  • Lemppari
    2 vuotta sitten
    Tästä tullut kestolemppari! Ei ole tarvetta muuttaa reseptiä, juuri tällä kun tekee niin tulee HY-VÄÄ!
  • Kokkailija
    2 vuotta sitten
    Hyvä ohje! Laitoin myös kaffirlimetinlehteä (1-2), joka kaiketi on perinteinen panang curryn mauste, antoi kivan lisäsäväyksen.
  • Sanna
    2 vuotta sitten
    Hyvää ja helppoa ruokaa, lisäsin vähän enemmän chiliä kuin ohjeessa.
  • vis-a
    6 vuotta sitten
    Rakastuin tähän reseptiin.
  • Thaina
    8 vuotta sitten
    Erittäin hyvä ohje. Tuli varsin aidon makuista Thai-ruokaa! Tätä kelpaa tarjoilla vieraillekin.
  • Kokki
    8 vuotta sitten
    Tämä on hyvä, nopea ja helppo resepti. Otsikko kannattaisi kuitenkin korjata niin että panang ja curry kirjoitettaisiin erikseen. Nyt reseptiä on hankalaa löytää hakukoneella.