Panangcurry broilerista
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Thaimaalainen tai nimensä mukaisesti malesialainen panang curry on mausteinen, mutta kuitenkin hieman miedompi thaimaalainen kastikeruoka.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
450 g | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1–2 | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 dl | kuorittuja maapähkinöitä tai |
2 rkl | tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
2 tl | tai |
1–2 rkl | limetinmehua tai |
2 tl | limetinkuoriraastetta (n. 2 limettiä) tai |
1/4 tl | suolaa tai |
tuoretta basilikaa tai Thaibasilikaa tai | |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja hienonna chili. Kuori halutessasi pähkinät ja paahda ne kuivassa, kuumassa pannussa.
Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Kuullota sipulit, lisää currytahna ja chilit. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5–10 minuuttia, niin että broilerit ovat kypsiä.
Lisää lopuksi suikaloitu basilika ja pähkinät. Koristele halutessasi annokset kokonaisilla chilirenkailla. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa curryn myös naudanlihasuikaleista tai kasvisversiona tofusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(71 arviota)
- 30 - 60 min4,0(84 arviota)
- alle 30 min4,0(91 arviota)
- alle 30 min4,4(15 arviota)
- alle 30 min4,0(272 arviota)
- 30 - 60 min3,4(12 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (222 arviota)
- Farnese29 päivää sittenDelicious!!! Try this!!!
- Farnese29 päivää sittenDelicious!!! Try this!!!
- Farnese29 päivää sittenAwesome Food
- Chili6 kuukautta sittenAika mieto, chiliä saa lisätä enemmän kuin reseptissä. Thaibasilikan kanssa suhteellisen aito maku muuten.
- Lemppari1 vuosi sittenTästä tullut kestolemppari! Ei ole tarvetta muuttaa reseptiä, juuri tällä kun tekee niin tulee HY-VÄÄ!
- Kokkailija1 vuosi sittenHyvä ohje! Laitoin myös kaffirlimetinlehteä (1-2), joka kaiketi on perinteinen panang curryn mauste, antoi kivan lisäsäväyksen.
- Sanna1 vuosi sittenHyvää ja helppoa ruokaa, lisäsin vähän enemmän chiliä kuin ohjeessa.
- vis-a5 vuotta sittenRakastuin tähän reseptiin.
- Thaina7 vuotta sittenErittäin hyvä ohje. Tuli varsin aidon makuista Thai-ruokaa! Tätä kelpaa tarjoilla vieraillekin.
- Kokki7 vuotta sittenTämä on hyvä, nopea ja helppo resepti. Otsikko kannattaisi kuitenkin korjata niin että panang ja curry kirjoitettaisiin erikseen. Nyt reseptiä on hankalaa löytää hakukoneella.