Panangcurry broilerista
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Thaimaalainen tai nimensä mukaisesti malesialainen panang curry on mausteinen, mutta kuitenkin hieman miedompi thaimaalainen kastikeruoka.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (400 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1–2 | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 dl | kuorittuja maapähkinöitä tai |
2 rkl | tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
2 tl | kalakastiketta tai |
1–2 rkl | limetinmehua tai |
2 tl | limetinkuoriraastetta (n. 2 limettiä) tai |
1/4 tl | suolaa tai |
tuoretta basilikaa tai Thaibasilikaa tai | |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 598 kJ / 144 kcal |
Rasva | 10,1 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 2,8 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise ja hienonna chili. Kuori halutessasi pähkinät ja paahda ne kuivassa, kuumassa pannussa.
Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Kuullota sipulit, lisää currytahna ja chilit. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5–10 minuuttia, niin että broilerit ovat kypsiä.
Lisää lopuksi suikaloitu basilika ja pähkinät. Koristele halutessasi annokset kokonaisilla chilirenkailla. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa curryn myös naudanlihasuikaleista tai kasvisversiona tofusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kanan fileesuikale maustamaton 400gHinta 3,89/kpl9,73/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Pirkka kuorittu maapähkinä 150gHinta 1,09/kpl7,27/kg
- Pirkka keltainen currytahna 114gHinta 1,89/kpl16,58/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka kookosmaito 400mlPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/3 kpl2,92/lIlman Plussa-korttia 1,35/kpl (3,38/l)
- LimeEtuhinta n. 0,24/kpl2,99/kgnorm. n. 0,40/kpl (4,99/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka basmatiriisi 1kgHinta 2,79/kpl2,79/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Salliselta Maapähkinä 250gHinta 1,79/kpl7,16/kg
- K-Menu maapahkinä 1kgHinta 3,25/kpl3,25/kg
- Spice Up! KeltainenThai currytahna 100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Spice Up Kookosmaito 400mlHinta 2,45/kpl6,13/l
- Biona Luomu kookosmaito 400mlHinta 3,29/kpl8,23/l
- Santa Maria Kalakastike 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Spice Up! Thai Kalakastike 200mlHinta 2,79/kpl13,95/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Ben's Original Basmatiriisi keitinpusseissa 4x125gHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Urtekram basmati täysjyväriisi 500g luomuHinta 4,15/kpl8,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(100 arviota)
- alle 30 min3,7(34 arviota)
- alle 30 min4,4(17 arviota)
- alle 30 min3,7(48 arviota)
- 30 - 60 min3,4(12 arviota)
- alle 30 min3,9(52 arviota)
- alle 30 min4,0(311 arviota)
- 30 - 60 min4,0(94 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (264 arviota)
- Erika2 kuukautta sittenTämä on kyllä niin hyvää, että! Resepti toimii ihan tällaisenaan tai sitten voi lisätä vaikka paprikaa, porkkanaa tai parsakaalia halutessaan mutta ei tarvitse. Kannattaa ehdottomasti kokeilla 😊
- Yanayana1 vuosi sittenTosi hyvää!
- Farnese1 vuosi sittenDelicious!!! Try this!!!
- Farnese1 vuosi sittenDelicious!!! Try this!!!
- Farnese1 vuosi sittenAwesome Food
- Chili2 vuotta sittenAika mieto, chiliä saa lisätä enemmän kuin reseptissä. Thaibasilikan kanssa suhteellisen aito maku muuten.
- Lemppari2 vuotta sittenTästä tullut kestolemppari! Ei ole tarvetta muuttaa reseptiä, juuri tällä kun tekee niin tulee HY-VÄÄ!
- Kokkailija3 vuotta sittenHyvä ohje! Laitoin myös kaffirlimetinlehteä (1-2), joka kaiketi on perinteinen panang curryn mauste, antoi kivan lisäsäväyksen.
- Sanna3 vuotta sittenHyvää ja helppoa ruokaa, lisäsin vähän enemmän chiliä kuin ohjeessa.
- vis-a7 vuotta sittenRakastuin tähän reseptiin.
- Thaina8 vuotta sittenErittäin hyvä ohje. Tuli varsin aidon makuista Thai-ruokaa! Tätä kelpaa tarjoilla vieraillekin.
- Kokki9 vuotta sittenTämä on hyvä, nopea ja helppo resepti. Otsikko kannattaisi kuitenkin korjata niin että panang ja curry kirjoitettaisiin erikseen. Nyt reseptiä on hankalaa löytää hakukoneella.