Laksa eli aasialainen kanakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laksa eli aasialainen kanakeitto

Nopeasti valmistuva ja mausteinen laksa eli aasialainen kanakeitto on mainio arkiruoka, joka saa ruokaisuutta nuudeleista. N. 3,45€/annos*.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(450 g)Kariniemen Kananpojan fileesuikaleita, valkosipuli
    • 2rklkookosöljyä
    • 3rklpunaista currytahnaa
    • 2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 8dlkanalientä
    • 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
    • 125griisinuudeleita
    • 200gtuoreita tai pakastettuja sokeriherneitä
    • 3rkllimetinmehua

Lisäksi

    • 1ruukkuthaibasilikaa
    • 1Pirkka mieto punainen chili
    • 1-2kevätsipulia
    • n. 2dl(80 g)mungpavun ituja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kookosöljy kattilaan. Lisää fileesuikaleet ja kääntele niitä hetki, kunnes ne ruskistuvat. Lisää currytahna ja inkivääri kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää currytahna ja inkivääri ja kääntele vielä hetken.
  2. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuutin ajan.
  3. Lisää puolitetut riisinuudelit ja sokeriherneet. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes riisinuudelit ja sokeriherneet ovat kypsiä. Mausta lopuksi limetinmehulla.
  4. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili. Hienonna myös kevätsipulit.
  5. Jaa keitto annoskulhoihin. Viimeistele thaibasilikalla, chilillä, kevätsipulilla ja mungpavun iduilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 93 arvostelua