Tomaattinen pasta
Helppo tomaattinen pasta on arjen luottoruoka, johon uppoaa pastapussien jämät. Eri muotoisista pastoista syntyy hauska annos, jota voit tuunata mielesi mukaan. Noin 1,45€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 300gerilaisia kuviopastoja (esim. penne, farfalle ja gnocchi)
- 1(100 g)sipuli
- 1-2valkosipulinkynttä
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1tltimjamia
- 1tlpizzamaustetta
- 1/4tlmustapippuria
- n. 3/4tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
Lisäksi
- 1/2-1tlk(à 365 g/200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- 1/2-1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- tuoretta basilikaa
Valmistus
alle 30 min- Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä pakkausten ohjeiden mukaan. Valitse pastoja joissa on suunnilleen sama keittoaika.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon tomaattisose ja kuullota vielä hetki.
- Kaada kattilaan tomaattimurska. Mausta seos. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen ilman kantta 5-10 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja lisää joukkoon ruokakerma. Kuumenna kastike uudestaan.
- Valuta pastat ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jaa annokset lautasille ja lisää pinnalle murennettua salaattijuustoa, halkaistuja miniluumutomaatteja ja basilikaa.
Kommentoi