Tulinen lammascurry
Tulinen lammascurry maistuu basmatiriisin ja kurkkuraidan kanssa.
4 annosta30 - 60 min470 kcal / annos (400g)
Ainekset
4 annosta
Lammaspyörykät
- 500gkaritsan jauhelihaa
- 1kananmuna
- 1/2tlsuolaa
- 1tlsambal oelek chilitahnaa
- 1tlpaprikajauhetta
Curry
- 1valkosipulinkynsi
- 1punainen paprika
- 1rklöljyä
- 1tlinkivääritahnaa
- 1tlkardemummaa
- 1tlk(500 g)Pirkka paseerattua tomaattia
- 1dlvettä
- 3/4tlsuolaa
- 1-2tlsokeria
Kurkkuraita
- 1/2tuorekurkku
- 3dlmaustamatonta jogurttia
- 3rkltuoretta minttua hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripaussokeria
Pinnalle
- reilustikorianteria tai persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- Pirkka basmatiriisiä
Valmistus
30 - 60 min- Sulata lampaanjauheliha. Sekoita lammaspyöryköiden ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin pyöryköitä. Ruskista ne paistinpannulla. Nosta pyörykät lautaselle.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa paprika suikaleiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää öljyyn chili, valkosipuli, paprika, inkivääritahna ja kardemumma. Sekoittele niitä pari minuuttia. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi, mausta suolalla ja sokerilla. Lisää kastikkeen joukkoon lammaspyörykät. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Valmista tällä välin kurkkuraita. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Valuta raaste siivilän läpi. Sekoita jogurtin joukkoon minttu, suola, sokeri ja kurkkuraaste.
- Hienonna lammascurryn pinnalle runsaasti korianteria tai persiljaa. Tarjoa lisäksi basmatiriisiä ja kurkkuraitaa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 470 kcal1 970 kJ
- Proteiinia 39 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa30 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi