Uunimakkaravuoka
Oikaise pakasteperunasoseaineksilla, ja makkarakastikkeen kanssa uuniin sujahtava muusi on hetkessä valmis. Päivitetty uunimakkara maistuu koko perheelle. Noin 1,50 €/annos*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(580 g)HK Sininen lenkkimakkaraa
- 2(200 g)sipulia
- 1rklöljyä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)
- 1rklsoijakastiketta
- 1/2tlmustapippuria
- 2ps(à 500 g)Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
- 4-5dlkevytmaitoa
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- tuoreita basilikan lehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele makkara. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Ruskista makkarat ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää ruokakerma. Mausta soijakastikkeella, ketsupilla ja pippurilla.
- Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan kattilassa tai mikrossa.
- Voitele laakea, soikea uunivuoka ja levitä muusi vuoan reunoille. Kaada makkarakastike vuoan keskelle. Lisää kirsikkatomaatit ja juustoraaste pinnalle.
- Kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Lisää lopuksi tuoretta basilikaa pinnalle.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Helposti muunneltavissa, onnistui erinomaisesti myös perunamuussijauheeseen ja toimii ilman juustoakin. Tomaatit päällä ovat herkullinen ja raikastava lisä! Tätä on tullut tehtyä jo monta kertaa. Itse maustan vähän ronskimmin ja teen isomman satsin kerralla. Oikein maukasta vähällä vaivalla!