• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunipunajuuret ja lihapullat

Aromikkaat uunipunajuuret maustetaan balsamietikkasiirapilla. Lihapyöryköiden nesteenä on käytetty olutta.
Uunipunajuuret ja lihapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta

Lihapullat

    • 400gjauhelihaa
    • 1 1/2dlPirkka olutta (punainen tölkki) tai vettä
    • 3/4dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1(100 g)sipuli
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rklPirkka kapriksia
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • (rosmariinin oksia)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi lohkoiksi.
  2. Sekoita öljy, rosmariini, suola ja pippuri kulhossa. Pyöräytä punajuuret öljyseoksessa. Kaada punajuuret leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta punajuurien päälle balsamietikkakastiketta.
  3. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa olut ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Hienonna sipuli. Lisää sipuli, muna, mausteet, kaprikset ja persilja.
  4. Pyöritä seoksesta pyöreitä tai hieman soikeita lihapullia pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Työnnä halutessasi lihapulliin rosmariinioksat koristeeksi.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 280 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8