Välimeren lihapata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Välimeren tapaan tuunattu karjalanpaisti maistuu koko perheelle. Pata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa kypsäksi kuin itsestään.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
10 (n. 140 g) | salottisipulia tai |
1 tlk (500 g) | tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 1/2 dl | vett ä tai |
1 tl | suolaa tai |
50 g | tai |
3 (200 g) | tomaattia tai |
1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa halutessasi karjalanpaistilihoja pienemmiksi kuutioiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Siirrä lihat sekä kuoritut salottisipulit uunipataan.
Kaada tomaattimurska kuumalle paistinpannulle. Lisää kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet pannulle. Kuori ja viipaloi chorizo. Lisää vesi, suola sekä chorizoviipaleet pannulle. Kiehauta seos ja kaada se pataan.
Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan.
Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat chorizo 225gHinta 3,69/kpl16,40/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180gHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,95/kpl13,90/kg
- Snellman kunnon karjalanpaisti 500gHinta 7,99/kpl15,98/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk Roosa NauhaEtuhinta 1,49/kpl4,26/kgnorm. 1,89/kpl (5,40/kg)
- Mutti tomaattimurska 2x210gHinta 1,65/kpl3,93/kg
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 3,59/kpl14,36/kg
- Tomaatti SuomiEtuhinta n. 0,27/kpl2,99/kgnorm. n. 0,35/kpl (3,89/kg)
- Fontana Aurinkokuivattu tomaatti Hienonnettu 180g/100gHinta 3,79/kpl37,90/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Gaea kalamata oliivi 150g kivetönHinta 3,49/kpl23,27/kg
- Filos Kivetön Kalamata-oliivi 200g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min4,1(92 arviota)
- yli 60 min3,5(43 arviota)
- yli 60 min3,8(98 arviota)
- yli 60 min4,2(18 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min4,5(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (163 arviota)
- Mummu5 kuukautta sittenTosi hyvää vau
- Hevipenni10 kuukautta sittenOlipa odottamaani parempaa! Tein karjalanpaistilihoilla 2 x 600g ja lisäsin jääkaapista löytyneen puolikkaan kerman sekä koskenlaskijan sulatejuustopurkin pohjat mukaan. Tämä menee kyllä uusintaan 😊
- Pekka11 kuukautta sittenSuosikkiresepti jo monen vuoden ajan. Pussillisella pakastesipulikuutioita saa oikaistua hieman valmistusta.
- NimimerkkiErkki1 vuosi sittenToimii. Nesteen määrä vaikutti vähäiseltä, joten lisäsin toisen purkin tomaattimurskaa.
- JarskiK4 vuotta sittenTästähän tuli kertaheitolla lemppariruoka!!
- Elli6 vuotta sittenKyllä tykätiin:) Lisään yleensä tomaatti-ruokiin pari hyppysellistä sokeria (ei liikaa) 'pyöristämään' hapokkuutta, niin tähänkin. Kiitos reseptistä.
- K7 vuotta sittenTodella maukas pataruoka!
- Milla7 vuotta sittenIhan älyttömän hyvää! Tehty monta kertaa. Maku vain paranee seuraavaana päivänä lämmittäessä.
- Timuli7 vuotta sittenTosi mahtava pata! Käytin maustamattomia kyljyksiä paloina luineen ja naudanpaistia sekä tomaattimurskaan laitoin tuoretta basilikaa.
- Mummeli7 vuotta sittenMaukas syys-ja talviruoka. Patojen tapaan oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä, kannattaa tehdä tupla-annos :)
- Jape8 vuotta sittenIhan paras viikonloppuruoka!