Välimeren lihapata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Välimeren tapaan tuunattu karjalanpaisti maistuu koko perheelle. Pata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa kypsäksi kuin itsestään.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
10 (n. 140 g) | salottisipulia tai |
1 tlk (500 g) | tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
50 g | tai |
3 (200 g) | tomaattia tai |
1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 452 kJ / 109 kcal |
Rasva | 6,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 3,4 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa halutessasi karjalanpaistilihoja pienemmiksi kuutioiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Siirrä lihat sekä kuoritut salottisipulit uunipataan.
Kaada tomaattimurska kuumalle paistinpannulle. Lisää kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet pannulle. Kuori ja viipaloi chorizo. Lisää vesi, suola sekä chorizoviipaleet pannulle. Kiehauta seos ja kaada se pataan.
Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan.
Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen karjalanpaisti 800gHinta 9,99/kpl12,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka tomaattimurska 500 gHinta 0,69/kpl1,38/kg
- Pirkka Parhaat chorizo 200gHinta 3,39/kpl16,95/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180gHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700gHinta 9,25/kpl13,21/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,29/kpl3,19/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Petti hieno tomaattimurska 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Mutti tomaattimurska 400gHinta 0,99/kpl2,47/kg
- Snellman All Natural chorizo 230gHinta 3,75/kpl16,30/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Royal aurinkokuivattu tomaatti öljyssä 330g/200gHinta 4,55/kpl22,75/kg
- Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160gHinta 4,09/kpl25,56/kg
- Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140gHinta 2,39/kpl17,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(98 arviota)
- yli 60 min2,8(5 arviota)
- yli 60 min4,0(151 arviota)
- yli 60 min3,8(394 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min4,5(78 arviota)
- yli 60 min4,5(263 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (147 arviota)
- NimimerkkiErkki6 kuukautta sittenToimii. Nesteen määrä vaikutti vähäiseltä, joten lisäsin toisen purkin tomaattimurskaa.
- JarskiK3 vuotta sittenTästähän tuli kertaheitolla lemppariruoka!!
- Elli5 vuotta sittenKyllä tykätiin:) Lisään yleensä tomaatti-ruokiin pari hyppysellistä sokeria (ei liikaa) 'pyöristämään' hapokkuutta, niin tähänkin. Kiitos reseptistä.
- K6 vuotta sittenTodella maukas pataruoka!
- Milla6 vuotta sittenIhan älyttömän hyvää! Tehty monta kertaa. Maku vain paranee seuraavaana päivänä lämmittäessä.
- Timuli6 vuotta sittenTosi mahtava pata! Käytin maustamattomia kyljyksiä paloina luineen ja naudanpaistia sekä tomaattimurskaan laitoin tuoretta basilikaa.
- Mummeli6 vuotta sittenMaukas syys-ja talviruoka. Patojen tapaan oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä, kannattaa tehdä tupla-annos :)
- Jape7 vuotta sittenIhan paras viikonloppuruoka!