• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Välimeren lihapata

Välimeren tapaan tuunattu karjalanpaisti maistuu koko perheelle. Pata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa kypsäksi kuin itsestään.
Välimeren lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa halutessasi karjalanpaistilihoja pienemmiksi kuutioiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Siirrä lihat sekä kuoritut salottisipulit uunipataan.
  2. Kaada tomaattimurska kuumalle paistinpannulle. Lisää kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet pannulle. Viipaloi chorizo. Lisää vesi, suola sekä chorizoviipaleet pannulle. Kiehauta seos ja kaada se pataan.
  3. Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua