Välimeren lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Välimeren lihapata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Välimeren tapaan tuunattu karjalanpaisti maistuu koko perheelle. Pata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa kypsäksi kuin itsestään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 rs (800 g)
 
Pirkka karjalanpaistilihoja
tai
10 (n. 140 g)
 
salottisipulia
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
50 g
 
tai
3 (200 g)
 
tomaattia
tai
1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
452 kJ / 109 kcal
Rasva
6,3 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
3,4 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
9,1 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa halutessasi karjalanpaistilihoja pienemmiksi kuutioiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Siirrä lihat sekä kuoritut salottisipulit uunipataan.

Kaada tomaattimurska kuumalle paistinpannulle. Lisää kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet pannulle. Kuori ja viipaloi chorizo. Lisää vesi, suola sekä chorizoviipaleet pannulle. Kiehauta seos ja kaada se pataan.

Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan.

Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen karjalanpaisti 800g
    Hinta 9,99/kpl
    12,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka tomaattimurska 500 g
    Hinta 0,69/kpl
    1,38/kg
  • Pirkka Parhaat chorizo 200g
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
    Hinta 2,95/kpl
    31,05/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180g
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/kg
  • Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    Hinta 9,25/kpl
    13,21/kg
  • Tomaatti Suomi
    Hinta n. 0,29/kpl
    3,19/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Petti hieno tomaattimurska 400g
    Hinta 1,69/kpl
    4,23/kg
  • Mutti tomaattimurska 400g
    Hinta 0,99/kpl
    2,47/kg
  • Snellman All Natural chorizo 230g
    Hinta 3,75/kpl
    16,30/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100g
    Hinta 2,79/kpl
    27,90/kg
  • Royal aurinkokuivattu tomaatti öljyssä 330g/200g
    Hinta 4,55/kpl
    22,75/kg
  • Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160g
    Hinta 4,09/kpl
    25,56/kg
  • Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140g
    Hinta 2,39/kpl
    17,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (147 arviota)

  • NimimerkkiErkki
    6 kuukautta sitten
    Toimii. Nesteen määrä vaikutti vähäiseltä, joten lisäsin toisen purkin tomaattimurskaa.
  • JarskiK
    3 vuotta sitten
    Tästähän tuli kertaheitolla lemppariruoka!!
  • Elli
    5 vuotta sitten
    Kyllä tykätiin:) Lisään yleensä tomaatti-ruokiin pari hyppysellistä sokeria (ei liikaa) 'pyöristämään' hapokkuutta, niin tähänkin. Kiitos reseptistä.
  • K
    6 vuotta sitten
    Todella maukas pataruoka!
  • Milla
    6 vuotta sitten
    Ihan älyttömän hyvää! Tehty monta kertaa. Maku vain paranee seuraavaana päivänä lämmittäessä.
  • Timuli
    6 vuotta sitten
    Tosi mahtava pata! Käytin maustamattomia kyljyksiä paloina luineen ja naudanpaistia sekä tomaattimurskaan laitoin tuoretta basilikaa.
  • Mummeli
    6 vuotta sitten
    Maukas syys-ja talviruoka. Patojen tapaan oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä, kannattaa tehdä tupla-annos :)
  • Jape
    7 vuotta sitten
    Ihan paras viikonloppuruoka!