Halloumi-lihapata
Halloumi-lihapata lämmittää talvipäivänä ja vie ajatukset Välimeren rannoille. Täyteläisessä lihapadassa muhii lisäksi munakoisoa sekä papuja ja ruoka viimeistellään halloumilla. Noin 3,20€/annos.*
5 annostayli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 500gnaudan sisäpaistia
- 2(200 g)sipulia
- 4valkosipulinkynttä
- 2laakerinlehteä
- 1tlk(500 g)Pirkka Luomu tomaattimurskaa
- 2dlvettä
- 1/2dlTouch of Taste häränlihafondia punaviinillä
- 1(300 g)Pirkka munakoiso
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumia
- 1ruukkulehtipersiljaa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
- Kuutioi liha. Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihakuutiot öljyssä padassa ja siirrä sivuun.
- Kuullota sipulit ja valkosipulit padassa. Pane lihapalat takaisin pataan yhdessä mausteiden ja tomaattimurskan kanssa.
- Huuhtele tomaattitölkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää myös fondi. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpö ja peitä kannella. Anna hautua välillä sekoittaen tunnin verran.
- Kuutioi munakoiso, huuhtele ja valuta pavut. Lisää munakoisot, pavut ja oliivit pataan. Anna padan hautua vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa.
- Kuumenna uuni grillivastuksilla 250-asteiseksi. Murenna halloumi padan päälle ja nosta uuniin ilman kantta. Paista, kunnes halloumi on kullanruskeaa. Hienonna päälle lehtipersilja.
- Tarjoa halloumi-lihapata keitetyn ohran tai perunoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tomaattimurskaa oli aivan liikaa, peitti muut maut. Nestettä tarvitsee laittaa enemmän, nyt pata paloi pohjaan
Nyt oli maut kohillaan! 11v. tyttökin tykkäs. Tosin munakoiso ei maistunut 🙃