Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu on makea herkku kahvin kaveriksi.
Ainekset
12 annosta
3 | isoa kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
100 g | leivontamargariinia tai |
200 g | perunaa keitettynä (keltainen pussi) tai |
150 g | kuoretonta mantelijauhetta tai |
Päälle | |
---|---|
1/2 dl | konjakkia tai appelsiinitäysmehua tai |
1 dl (60 g) | pinjansiemeniä tai |
100 g | tai |
Koristeeksi | |
tomusokeria tai | |
Lisäksi | |
1 tlk (410 g/230 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 1 rkl sokeria. Nosta valkuaisvaahto jääkaappiin.
Vatkaa pehmeä margariini ja loput sokerista vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Raasta perunat tai hienonna ne. Sekoita perunat ja mantelijauhe taikinaan. Sekoita 2/3 valkuaisvaahdosta ensin varovasti taikinaan ja sitten loput. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunasta. Irrota reuna ja anna kakun jäähtyä.
Kostuta kakku sivelemällä pintaan konjakkia tai mehua, esimerkiksi pullasudilla.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ravistellen, kunnes ne saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Rouhi valkosuklaa ja pinjansiemenet veitsellä leikkuulaudan päällä. Peitä kakun pinta seoksella ja kuumenna kakkua 3–4 minuuttia 250-asteisen uunin keskitasolla, kunnes valkosuklaa pehmenee ja saa hiukan väriä. Vahdi kakkua, sillä kuorrutus palaa herkästi.
Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana päärynöiden ja kermavaahdon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(182 arviota)
- yli 60 min4,4(41 arviota)
- 30 - 60 min4,3(144 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min2,1(15 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (5 arviota)