Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu on makea herkku kahvin kaveriksi.

    Ainekset

    12 annosta
    3
     
    isoa kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    leivontamargariinia
    tai
    200 g
     
    perunaa keitettynä (keltainen pussi)
    tai
    150 g
     
    kuoretonta mantelijauhetta
    tai

    Päälle

    1/2 dl
     
    konjakkia tai appelsiinitäysmehua
    tai
    1 dl (60 g)
     
    pinjansiemeniä
    tai
    100 g
     
    tai

    Koristeeksi

     
    tomusokeria
    tai

    Lisäksi

    1 tlk (410 g/230 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 331 kJ / 319 kcal
    Rasva
    21,7 g
    josta tyydyttynyttä
    7,8 g
    Hiilihydraatit
    22,4 g
    josta sokereita
    20,2 g
    Proteiini
    5,9 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 1 rkl sokeria. Nosta valkuaisvaahto jääkaappiin.

    Vatkaa pehmeä margariini ja loput sokerista vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Raasta perunat tai hienonna ne. Sekoita perunat ja mantelijauhe taikinaan. Sekoita 2/3 valkuaisvaahdosta ensin varovasti taikinaan ja sitten loput. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunasta. Irrota reuna ja anna kakun jäähtyä.

    Kostuta kakku sivelemällä pintaan konjakkia tai mehua, esimerkiksi pullasudilla.

    Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ravistellen, kunnes ne saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Rouhi valkosuklaa ja pinjansiemenet veitsellä leikkuulaudan päällä. Peitä kakun pinta seoksella ja kuumenna kakkua 3–4 minuuttia 250-asteisen uunin keskitasolla, kunnes valkosuklaa pehmenee ja saa hiukan väriä. Vahdi kakkua, sillä kuorrutus palaa herkästi.

    Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana päärynöiden ja kermavaahdon kanssa.

    Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • PIRKKA Annabelle peruna 1kg Suomi
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Muumi yleisperuna 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (5 arviota)